De derby tussen Nieuw Buinen en SC Stadskanaal leverde drie punten op voor de gasten. (foto: Auniek Klijnstra)
De derby tussen Nieuw Buinen en SC Stadskanaal leverde drie punten op voor de gasten. (foto: Auniek Klijnstra)

Burenstrijd wordt beslist in voordeel van SC Stadskanaal

Algemeen

NIEUW-BUINEN - De traditionele Kanaalstreekderby tussen Nieuw Buinen en Sportclub Stadskanaal is zondagmiddag in een kleine 0-1 overwinning geëindigd voor de Groningse gasten. 

De wedstrijd was niet hoogstaand en de toeschouwers op sportpark Buunerdrome werden dan ook niet verwend. Het slechte veld hielp daar ook niet aan mee. Vanaf het begin was duidelijk dat de blauw-witten het spel mocht maken, waarbij de thuisploeg hoopte op een snelle uitbraak. Stadskanaal had het meeste balbezit, maar wist dat nauwelijks om te zetten in kansen. Toch wist de ploeg van trainer Jordi Nijgh vlak voor de rust te scoren. Doelman Marcel Waarsing van Nieuw-Buinen kon niet voorkomen dat Leon Bos de 0-1 maakte.

Na de thee moest de thuisploeg anders gaan spelen, maar een snelle rode kaart van Rick Kunst zorgde ervoor dat die plannen al snel van tafel geveegd konden worden. Trainer Loewi Piebes liet zijn ongenoegen over de kaart merken aan scheidsrechter Aalders, waarna ook hij moest vertrekken. Toch konden de gasten niet profiteren van de overtalsituatie. Er waren een paar mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar die werden niet benut. Nieuw Buinen kwam zelfs nog in de buurt van de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer. 

SC Stadskanaal staat nu in de middenmoot in de 2e klasse L, Nieuw Buinen bezet nog steeds de laatste plaats.