Een van de werken die de komende tijd in Sellingen te zien is. (schilderij: Peter Stadens)
Een van de werken die de komende tijd in Sellingen te zien is. (schilderij: Peter Stadens)

Nieuwe exposities in gemeentehuis Sellingen

Algemeen

SELLINGEN - In het gemeentehuis van Westerwolde in Sellingen zijn momenteel twee nieuwe exposities te zien van Geert Drenth en Peter Stadens.

Memorabilia. Oftewel, voorwerpen die aan vroeger doen denken. En niet zomaar aan vroeger, maar aan het Sellingen van ‘vroeger’. Daarvan heeft Geert Drenth drie vitrines vol staan: van een Sellinger asbak tot vingerhoed, je kunt het zo gek niet bedenken of Geert heeft het. Maar ‘Sellingse herinneringen’ zijn niet Geerts enige verzameling. De verzamelaar uit - hoe kan het ook anders - Sellingen heeft maar liefst 216 verzamelingen in zijn kelder en kluis, waarvan ‘speelkaarten’ en ‘afbeeldingen van bankbiljetten’ de grootste vormen. 

Aan de wand hangen dit kwartaal de schilderwerken van Peter Stadens uit Ter Apel. De in Stadskanaal geboren kunstenaar is altijd al creatief bezig geweest. Hij werkte hobby-, maar ook beroepsmatig met hout en ging zich op latere leeftijd richten op de schilderkunst. De schilderlessen volgde hij bij Monique Blaak. Peter Stadens begon met realistisch schilderen, maar tegenwoordig gaat hij de kant op van het surrealisme. Echter, niet zo surrealistisch als Carel Willinck, een van zijn grote voorbeelden. Peter noemt zijn schilderijen ‘realplus’, realistisch met een verhaal. En iedereen mag zelf het verhaal gaan ontdekken. 

Beide exposities zijn tot eind maart te bekijken in het gemeentehuis in Sellingen.