De werken van Erna de Graaf zijn nu te zien in het gemeentehuis in Sellingen. (foto: gemeente Westerwolde)
De werken van Erna de Graaf zijn nu te zien in het gemeentehuis in Sellingen. (foto: gemeente Westerwolde)

Expositie Erna de Graaf in Sellingen

Algemeen

SELLINGEN - In het gemeentehuis van Westerwolde in Sellingen is de komende maanden een expositie te zien met werk van Erna de Graaf.

Deze veelzijdige kunstenares uit Roswinkel is haar leven lang op een heel eigen manier bezig met creëren. Ze laat zich inspireren door de natuur, andere culturen en het heelal. Ze haalt haar inspiratie daarvoor uit de directe omgeving en de dingen van alledag. Daarnaast krijgt Erna ook energie uit het stimuleren van mensen om creatief bezig te zijn. Daarom heeft ze haar eigen atelier in Roswinkel waar zij verschillende schilderlessen en workshops geeft.

Materialenmix
De kunstenares werkt met acrylverf, aangevuld met verschillende materialen zoals textiel, lood, ijzer, krantenpapier, karton, stro, gips, zand en schelpen. De materialen die eindeloze mogelijkheden hebben spreken haar ontzettend aan. Haar werk is kleurrijk, abstract, expressionistisch. Bovendien is Erna altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in het werken met verschillende materialen, waardoor vaak verrassende en aparte combinaties in het kunstwerk ontstaan. Zo werkt ze vaak met apart gereedschap of voorwerpen zoals sponzen, paletmessen, gardes of lepels. Daardoor wordt haar eigen ‘handschrift’ versterkt in het schilderij.  

De expositie is tot eind dit jaar te bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Sellingen.