Afbeelding

Minder WW-uitkeringen in Drenthe

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe is in november gedaald. De sombere economische verwachtingen zijn daarmee nog niet terug te zien in de WW-ontwikkeling. 

Eind november telde Drenthe 4088 WW-uitkeringen. Dat is 1,6 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in november af met 126 (3,0 procent) ten opzichte van de vorige maand. Vooral vanuit de uitzendbureaus, onderwijs en zorg en welzijn daalde de WW. Daartegenover staan enkele sectoren met een toename van de WW, zoals de bouw, landbouw, horeca en catering en cultuur. Met de afname in november zet de dalende trend in de WW-ontwikkeling verder door, ondanks de sombere economische vooruitzichten. Eind november was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (21,6 procent).

In de gemeente Aa en Hunze bleef het aantal WW-uitkeringen in november stabiel op 185. Dat betekent dat 1,4 procent van de beroepsbevolking in Aa en Hunze zonder werk zit. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 28,0 procent gedaald. In de gemeente Borger-Odoorn ging het aantal uitkeringen met 2,0 procent omhoog van 204 naar 208. Momenteel zit 1,5 procent van de beroepsbevolking in Aa en Hunze zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 19,7 procent gedaald.

Ook landelijk is een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien. Eind november telde Nederland 144.910 WW-uitkeringen. Dat is 1,5 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 149.513 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 4603 ten opzichte van de vorige maand (3,1 procent). De WW daalde afgelopen maand in vrijwel alle regio’s.