Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in Groningen en Drenthe verder gedaald

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen is in de maand maart verder afgenomen in de provincies Groningen en Drenthe. 

Eind maart telde de provincie Groningen 9212 uitkeringen en Drenthe 8022 uitkeringen, respectievelijk 3 en 3,2 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam af met 137 (1,7 procent) ten opzichte van vorige maand, in Drenthe met 236 (2,9 procent). Een afname van de WW in maart is gebruikelijk. Naarmate de zomer nadert, ontstaat meer werkgelegenheid in bouw, landbouw, horeca en uitzendsector. De WW nam dan ook vooral af in deze sectoren. Ook in de commerciële dienstverlening daalde het aantal WW-uitkeringen. Als gevolg van de coronapandemie lag het aantal WW-uitkeringen in maart nog wel iets hoger dan vorig jaar, al zijn de verschillen op jaarbasis de afgelopen maanden kleiner geworden.

In de gemeente Stadskanaal bleef het aantal WW-uitkeringen gelijk. Momenteel zit 2,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In de gemeente Westerwolde daalde het aantal WW-uitkeringen met 1,2 procent van 345 naar 341. Momenteel zit 2,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in beide gemeenten sterk gedaald met respectievelijk 8,5 en 11 procent. 

Ook in de gemeente Aa en Hunze bleef het aantal WW-uitkeringen gelijk. Momenteel zit 2,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In de gemeente Borger-Odoorn steeg het aantal WW-uitkeringen met 0,3 procent van 379 naar 380. Momenteel zit ook daar 2,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Aa en Hunze flink gestegen met 12 procent, maar in Borger-Odoorn gedaald met 6,6 procent. 

Eind maart telde Nederland 282.186 WW-uitkeringen. Dat is 3,0 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 286.059 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 3873 ten opzichte van februari (1,4 procent). In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen in maart af. Een jaar geleden telde Nederland 250.368 WW-uitkeringen. Daarmee steeg de WW in Nederland op jaarbasis met 31.818 uitkeringen (12,7 procent). De stijging van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.