Zal het recordaantal punten van vorig jaar weer worden gehaald? (eigen foto)
Zal het recordaantal punten van vorig jaar weer worden gehaald? (eigen foto)

Lionsclub zamelt weer Douwe Egberts-koffiepunten in

Algemeen

REGIO - De Lionsclub Westerwolde Semslanden organiseert in december weer de inzamelingsactie van DE-koffiepunten. De actie wordt landelijk voor de elfde keer georganiseerd en in deze regio voor de achtste keer. 

De ingezamelde koffie- en theepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie en gedoneerd aan de voedselbanken in de regio waar de koffiepunten zijn ingezameld. Voor deze regio zijn dat de voedselbanken StadsWolde en Zuid Oost Drenthe. Voedselbank StadsWolde is de nieuw opgerichte stichting voor de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal en draait pas per 1 oktober. Vorig jaar bracht de actie van Lionsclub Westerwolde Semslanden 1.482 pakken koffie op, een heus topjaar. ,,Een pak koffie in het voedselpakket wordt enorm gewaardeerd. Het voordeel van koffie is dat het goed bewaard kan worden en niet snel aan bederf onderhevig is’’, zegt Valentina Dijkstra-Taylor. 

Inzamelpunten
De Lionsclub neemt de praktische kant van de inzameling voor haar rekening. Hiervoor worden inzamelingsdozen bij winkels en supermarkten geplaatst. De bonnen kunnen tot 31 december worden ingeleverd bij Jumbo Froukje Sloot en Jumbo Poststraat in Stadskanaal, Jumbo Ter Apel, Jumbo Vlagtwedde, de Albert Heijn in Borger, Coop Sellingen, Coop Odoorn, Poiesz Stadskanaal, Poiesz Musselkanaal en de Blokker in Stadskanaal. ,,Elke 500 punten is goed voor 1 pak koffie. Het is leuk om al zelf de bonnen te tellen.’’ Een verzoek van de Lions is om de bonnen geteld in zakjes te doen en duidelijk het aantal punten te vermelden.