De koffie- en theepunten zijn volop ingeleverd bij de Lionsclub Westerwolde Semslanden.
De koffie- en theepunten zijn volop ingeleverd bij de Lionsclub Westerwolde Semslanden. Eigen foto

Lions zamelen recordaantal punten in

Algemeen

STADSKANAAL – De inzamelingsactie van Lions Club Westerwolde Semslanden heeft een recordopbrengst opgeleverd. 

Er werden maar liefst 733.000 punten ingezameld, wat goed is voor 1.466 pakken koffie voor de voedselbanken. De opbrengst is aanmerkelijk hoger dan vorig jaar.

,Het lijkt erop dat door de coronaperikelen meer mensen hun huis hebben opgeruimd en daarbij oude verzamelingen koffie- en theepunten ontdekten”, zegt Hilco Ketelaar van de Lions Club Westerwolde Semslanden. ,,Er zaten namelijk heel wat oude zegeltjes bij, meer als vorige jaren. Kennelijk is iedereen massaal aan het opruimen geslagen.’’ Dat is goed nieuws voor de voedselbanken, omdat koffiebrander Douwe Egberts voor elke 500 punten een pak koffie doneert. Maar de voedselbanken hebben zelf ook niet stil gezeten. Zo heeft Voedselbank Zuidoost Groningen met maar liefst 56.115 ingezamelde punten bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Samen tellen 
,,Het was erg opvallend dat het merendeel van de ingeleverde punten al waren geteld. We krijgen steeds meer signalen dat hele gezinnen gezellig samen aan de keukentafel zitten om alle bonnen te sorteren en te tellen. Als Lions Club zijn we daar natuurlijk erg blij mee.” De inzamelingsactie wordt landelijk gecoördineerd en in het voorjaar zal de koffie worden afgeleverd. Alles wat in de regio is verzameld komt ook ten goede aan de eigen regio’s: 487 pakken koffie voor de Voedselbank Zuidoost Drenthe en 979 pakken koffie voor Zuidoost Groningen. ,,Hier kunnen ze wel weer even mee vooruit. De vacuümverpakte koffie is namelijk goed houdbaar.’’ In december 2021 zal de actie wederom worden gehouden, dan voor de achtste keer.