Nes en Stien van Hoorn uit Ter Apel zijn al ruim zes decennia gelukkig met elkaar. (foto: André Dümmer)
Nes en Stien van Hoorn uit Ter Apel zijn al ruim zes decennia gelukkig met elkaar. (foto: André Dümmer)

Nes en Stien van Hoorn vieren diamanten huwelijk

Algemeen

TER APEL – De 83-jarige Ernestus van Hoorn en zijn 81-jarige vrouw Stientje Klompmakers uit Ter Apel hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Nes is geboren in Vlagtwedde, Stien komt ter wereld in Sellingen. De twee leren elkaar 68 jaar geleden kennen. ,,Ik was 15 en mijn ouders waren elke donderdagavond uit. Dan was ik alleen thuis. Nes bracht in die tijd de Libelle en Panorama rond en kwam altijd binnen om die af te geven. Zo raakten we aan de praat en dat leidde uiteindelijk tot meer’’, zegt Stien. De twee trouwen na 8 jaar verkering op 26 oktober 1962 in Sellingen.

Omdat Nes in die tijd als bankwerker in Deventer werkt, gaan de twee in een vakantiehuisje op een camping in Gorssel wonen. ,,Maar ik wilde ieder weekend naar huis, dus toen hebben we besloten weer terug te gaan naar het noorden. Daar hebben we eerst nog een jaar bij mijn ouders ingewoond, daarna konden we in deze woning terecht. Hier wonen we inmiddels alweer 58 jaar.’’ Nes gaat aan de slag bij Avebe in Ter Apelkanaal en werkt daar tot zijn 55e, waarna hij in de vut gaat. Stien werkt vanaf haar 15e tot haar huwelijk bij fotograaf Huizinga in Musselkanaal. 

De twee krijgen samen twee kinderen en inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen. Nes en Stien zijn allebei nog behoorlijk actief. ,,We tennissen allebei nog regelmatig, maar we hebben altijd wel gesport. Verder fietsen en wandelen we veel en we gaan er graag regelmatig met de caravan op uit.’’ Het jubileum is met familie en vrienden gevierd met een etentje bij forellenkwekerij De Slegge in Ter Apelkanaal. Het echtpaar heeft op hun trouwdag ook bezoek gehad van burgemeester Jaap Velema, die het paar namens de gemeente Westerwolde heeft gefeliciteerd en hen een ingelijste kopie van hun trouwakte heeft overhandigd.