Het jubilerende echtpaar Corrie en Jan Averson met een van de werken van Jan. (foto: Auniek Klijnstra)
Het jubilerende echtpaar Corrie en Jan Averson met een van de werken van Jan. (foto: Auniek Klijnstra)

Jan en Corrie Averson vieren diamanten huwelijk

Algemeen

VALTHERMOND - De 81-jarige Jan Averson en zijn één jaar jongere vrouw Corrie Linschoten uit Valthermond hebben maandag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Jan is geboren in Bandoeng op het Indonesische eiland Java, Corrie ziet het levenslicht in Utrecht. Als 17-jarige jongen vertrekt Jan naar Nederland om daar aan de slag te gaan op de luchtmachtbasis in Soesterberg. Twee jaar later leren Jan en Corrie elkaar kennen in Utrecht. Ze trouwen een jaar later op 29 november 1961. Jan werkt dan al op het bacteriologisch laboratorium, een baan die hij een paar jaar later inruilt voor een functie bij dagblad ‘t Centrum in de Domstad. In 1969 gaat hij als leermeester aan het werk bij drukkerij Ten Hagen in Den Haag en een jaar later vertrekt Jan naar uitgeverij Wegener in Apeldoorn, waar hij tot zijn pensioen in 2000 actief blijft. Corrie werkt eerst bij een architectenbureau en vindt daarna emplooi bij de Gemeenschappelijke Medische Dienst in Apeldoorn. 

Het stel krijgt twee dochters. Inmiddels zijn er ook twee kleinkinderen. De echtelieden wonen alweer achttien jaar in Valthermond. De twee mogen graag vlooienmarkten en veilingen afstruinen, op zoek naar leuke koopjes. ,,Daarnaast hebben we een grote tuin van 3500 vierkante meter, die houdt ons wel bezig. Ook zijn we altijd actief lid geweest van The Caledonian Society, een vereniging voor mensen met Schotse voorouders.’’ Corrie mag bovendien graag lezen en Jan is een actief kunstschilder. Hij heeft ook al regelmatig geëxposeerd.

Het jubileum is in familiekring gevierd. Een bezoek van burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld naar een later moment.