Tjeerd en Wimmie Bakker hebben hun 60-jarig huwelijksjubileum gevierd met een familie-etentje.
Tjeerd en Wimmie Bakker hebben hun 60-jarig huwelijksjubileum gevierd met een familie-etentje. (foto: André Dümmer)

Tjeerd en Wimmie Bakker vieren diamanten huwelijk

Algemeen

WEDDE - De 86-jarige Tjeerd Jans Bakker en zijn 81-jarige vrouw Willemtje Egges uit Wedde hebben afgelopen woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Tjeerd en Wimmie zijn beiden geboren in Vlagtwedde en hebben elkaar zodoende geleden in het dorp ontmoet. De twee trouwden op 31 augustus 1961. Ze betrokken een boerderij aan de Wollinghuizerweg, waar het echtpaar samen een gemengd bedrijf runde. ,,Later heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen en heet het nu Bakker Agri-Works. Samen met mijn gezin woon ik nu op de boerderij. Toch is mijn vader hier nog bijna elke dag te vinden, want hij helpt nog graag mee in het bedrijf waar mogelijk en hij rijdt nog regelmatig op de vrachtwagen’’, vertelt zoon Jan. 

Het jubilerende echtpaar woont tegenwoordig aan de Hoofdweg in Wedde. Waar Tjeerd nog graag een handje mag meehelpen op de boerderij, mag Wimmie graag fietsen met een vriendin. ,,Daarnaast werkt ze ook nog veel in de tuin. Gelukkig zijn beiden nog goed gezond.’’ De twee hebben samen twee kinderen gekregen: een dochter en een zoon. Ook zijn er inmiddels drie kleinkinderen en één achterkleinkind. 

Het jubilerende echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van loco-burgemeester Giny Luth van de gemeente Westerwolde, die voor hen een ingelijste kopie van hun originele trouwakte had meegenomen. ,,Daarnaast zijnw e met de familie gezellig uit eten geweest bij De Bronzen Eik in Sellingen.’’