De nieuwe serie kamermuziek wordt gestart met de kinderopera 'Vlogel'. (foto: Joost Milde/MildeFotografie)
De nieuwe serie kamermuziek wordt gestart met de kinderopera 'Vlogel'. (foto: Joost Milde/MildeFotografie)

Klassiek in ‘t Veen start serie kamermuziek

Algemeen

VALTHERMOND - Stichting Klassiek in ‘t Veen in Valthermond start op zondag 18 september met een nieuwe serie kamermuziek in concertboerderij d’Rentmeester.

,,Het familieconcert van vorig seizoen met Edwin Rutten over de Mattheus Passie was zo’n groot succes dat we daarom weer een familieconcert presenteren.’’ In de kinderopera ‘Vlogel’ zingen en acteren drie klassiek geschoolde zangers en worden ze begeleid door vier musici op viool, klarinet, cello en piano. Het is een kleurrijke voorstelling met – eigenlijk net als de Mattheus Passie – een serieus thema, maar dan anders. Het gaat over de 7-jarige Noeka en haar zeer zieke papa. ,,We zien ze samen in een groot bed met gesprekken over nieuwe bergschoenen, de kijkdoos en waar je blijft als je voor altijd weg bent.’’ Er zijn scenes met de ontwapenende Vlogel die een nest blijkt te hebben in Noeka’s buik. VLOGEL is een verhaal over (willen) vasthouden en (moeten) loslaten en over het belang van die ijzersterke, fragiele verbeelding.

De solisten zijn Bibi Ortjens (sopraan), Erik Slik (tenor) en Jokke Martens (bariton). Ensemble: viool: Theo Carpentier (viool), Gerard Romero Giralt (bas)klarinet), Heidur Bjarnadóttir (cello) en Michelle Lynne (piano). Het concert begint om 15.00 uur en duurt zo’n 50 minuten. Na afloop is er voor de kinderen een verrassing. De entree is 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen. Kaarten zijn te bestellen via www.klassiekintveen.nl of info@klassiekintveen.nl.