Paul Komen en Nata Tsvereli.
Paul Komen en Nata Tsvereli.

Stravinsky en tijdgenoten bij Klassiek in ‘t Veen

Algemeen

VALTHERMOND – Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat Igor Stravinsky is overleden. Klassiek in ’t Veen herdenkt dat zaterdag 27 november met het concert ‘Stravinsky en tijdgenoten’ in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond.

Het programma wordt verzorgd door alt-mezzo Carina Vinke uit Erica en het voor de concertboerderij inmiddels zeer vertrouwde pianoduo Nata Tsvereli en Paul Komen. Op het programma staan verrassende werken van Poulenc, Debussy en natuurlijk Stravinsky. Te beluisteren is het groot vierhandig werk ‘Petroesjka’, een Russisch ballet (de muziek oorspronkelijk voor orkest) dat handelt over een pop van stro die tot leven komt en in staat is lief te hebben. Ook de mooie liederencyclus Chansons de Bilitis van Debussy, de pianosonate van Poulenc voor vier handen uit 1918 en de Rapsodie Espagnole van tijdgenoot Maurice Ravel komen voorbij.

De zeer veelzijdige Carina Vinke heeft inmiddels een in het oog springende internationale carrière opgebouwd. Dat heeft zeker ook te maken met het opvallende donkere timbre van haar stem en haar dramatische talent. Nata Tsvereli en Paul Komen zijn internationaal gelauwerde pianisten. Beiden zijn als hoofdvakdocenten werkzaam aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Paul Komen is bovendien artistiek leider van het nationaal Peter de Grote Festival.

Concertboerderij d’Rentmeester is te vinden aan het Zuiderdiep 279 in Valthermond. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten €25,-, voor begunstigers €20,-. Ze zijn te bestellen via info@klassiekintveen.nl of www.klassiekintveen.nl/contact/kaarten-bestellen.