Pianoduo Jeroen en Sandra van Veen. (foto: Janey van Ierland)
Pianoduo Jeroen en Sandra van Veen. (foto: Janey van Ierland)

Canto Ostinato bij Klassiek in ‘t Veen

Algemeen

VALTHERMOND – Klassiek in ‘t Veen presenteert op zondag 20 maart het Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond.

Het stuk wordt uitgevoerd door het Nederlandse pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Nog niet eerder heeft dit meditatieve en hypnotiserende werk in de serie van Klassiek in ‘t Veen geklonken. Canto Ostinato is een compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van Simeon ten Holt (1923-2012), die het stuk schreef tussen 1973 en 1976. Het duo speelt dit werk inmiddels al jaren en wordt om hun vertolking geroemd. De concertzaal is voorzien van stoelen, maar bezoekers kunnen ook een mat meenemen om het concert liggend te ervaren. 

Componist en pianist Jeroen van Veen is de leidende exponent van minimal music en heeft een duizelingwekkende discografie op dit gebied. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) hebben elkaar in 1987 aan de piano al improviserend leren kennen, toen zij beiden hun studie aan het conservatorium van Utrecht begonnen. Sinds 1995 vormen zij een vast pianoduo. 

Concertboerderij d’Rentmeester is gevestigd aan het Zuiderdiep 279 in Valthermond. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à €25,- (voor begunstigers €20,-) zijn telefonisch te bestellen via 06-21683348, per mail via info@klassiekintveen.nl of via www.klassiekintveen.nl/contact/kaarten-bestellen.