Wethouder Ingrid Sterenborg kwam langs om Frits en Dini Blaauw te feliciteren. (foto: André Dümmer)
Wethouder Ingrid Sterenborg kwam langs om Frits en Dini Blaauw te feliciteren. (foto: André Dümmer)

Frits en Dini Blaauw vieren briljanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 87-jarige Frits Blaauw en zijn 84-jarige vrouw Dini Aslander uit Stadskanaal hebben zondag een bijzondere mijlpaal bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren hun briljanten huwelijk.

Frits en Dinie zijn beiden geboren en getogen in Rotterdam, waar ze elkaar dan ook tegen het lijf lopen. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op het werk van Frits in een warenhuis. De twee raken aan de praat en verliezen elkaar daarna niet meer uit het oog. De twee trouwen op 28 augustus 1957 in Rotterdam. Frits is dan inmiddels werkzaam bij een meubelgroothandel in de havenstad en Dini is secretaresse op een advocatenkantoor. 

Omdat Frits graag heel iets anders wil, besluit het stel in 1973 te verhuizen naar Stadskanaal, waar Frits aan het werk gaat bij Philips. Dat is echter geen groot succes en na een paar jaar wordt hij volledig afgekeurd. ,,Op dat moment ben ik, na twintig huisvrouw te zijn geweest, weer aan het werk gegaan als boekhoudster bij Nedmag. En dat heb ik nog twintig jaar gedaan’’, zegt Dini. ,,We hebben nooit een moment spijt gehad van onze verhuizing naar het noorden.’’ De twee krijgen samen vier kinderen, waarvan twee gehandicapte kinderen. ,,Die zijn beiden overleden toen ze respectievelijk 17 en 40 jaar waren.’’ Inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. 

Het echtpaar geniet nog zoveel mogelijk van het leven én elkaar. ,,Ik ben nog goed gezond, met mijn man gaat het minder. Hij heeft in 1987 een zwaar auto-ongeluk gehad waarbij zijn rugwervels op elkaar geklapt zijn. Dat begint nu zijn tol te eisen.’’ Toch heeft Frits altijd veel vrijwilligerswerk gedaan: zo is hij secretaris geweest van de provinciale Gehandicaptenraad. ,,Ook heeft hij theologie gestudeerd en in de loop der jaren voorgegaan in verschillende Baptistenkerken in de provincie. Verder heeft hij computerles gegeven aan ouderen. En hij speelt nog elke dag orgel, dat kan hij als de beste.’’ Dini mag graag in de tuin werken en puzzelen. Samen hebben de twee veel gebridged.

Het jubileum is klein gevierd. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Ingrid Sterenborg, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas.