De band Zorita zorgt voor een feestelijke seizoensopening in d'Rentmeester. (eigen foto)
De band Zorita zorgt voor een feestelijke seizoensopening in d'Rentmeester. (eigen foto)

Zorita opent cultureel seizoen d’Rentmeester feestelijk

Algemeen

VALTHERMOND - Een jaar geleden is d’Rentmeester in Valthermond begonnen met het programmeren van een eigen cultureel programma.

Dit is goed bevallen en ook nu staat weer een prachtig programma gepland voor de komende maanden. Dat moet gevierd worden en dat gebeurt op vrijdag 2 september met de band Zorita, KunstKring Borger-Odoorn en bezoekers. De deuren (en bij mooi weer het terras) zijn vanaf 19.15 uur geopend en om 20.00 uur zal wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren van de gemeente Borger-Odoorn het culturele seizoen van d’Rentmeester officieel openen met een feestelijk glaasje van het huis om te toasten op een nieuw seizoen. 

Daarna zal Zorita een wervelend optreden verzorgen. De muziek van de band rond de Belgisch/Spaanse frontman Carlos Zorita Diaz steunt op verhalen, gedichten en gedachten. ,,Een beetje zoals de songs van Leonard Cohen, TomWaits en Nick Cave & The Bad Seeds; ze vervoeren je naar een andere plek. Melancholiek, maar dan met een aanstekelijk en feestelijk ritme onderbouwd’’, zegt Elise Kerner van d’Rentmeester. Met Amsterdam als uitvalsbasis vermengt Zorita de muziek met klanken van over de hele wereld tot aanstekelijke popmuziek. ,,De liedjes doen denken aan de Middellandse Zee, de Caraïben, het meer bij je grootmoeders huis, de Oostzee en vele andere plaatsen die tot de verbeelding spreken. Sommige mensen vergelijken het met Calexico, Lhasa de Sela en Manu Chao, anderen zeggen dat ze klinken als de huisband van Quentin Tarantino.’’ Het is dit jaar tien jaar geleden dat het veel geprezen debuutalbum ‘Amor Y Muerte’ uit is gekomen. Het optreden van Zorita staat dat ook in het teken van dit jubileum.

Ter gelegenheid van de opening van het culturele seizoen 2022/2023 zullen daarnaast verschillende kunstenaars van de Stichting KunstKring Borger-Odoorn hun werk tonen in d’Rentmeester. Het hele weekend is er gelegenheid om deze expositie in alle rust te bekijken.

Het optreden van Zorita begint om 20.15 uur. Met de kortingscode OpenZorita22 is de toegang gratis wanneer mensen tickets bestellen via www.drentmeester.nl/events/Zorita.