Het bestuur van de Vakantiespelweek Onstwedde, met nieuwe shirts van sponsor Folkers Rijopleidingen. (eigen foto)
Het bestuur van de Vakantiespelweek Onstwedde, met nieuwe shirts van sponsor Folkers Rijopleidingen. (eigen foto)

Vakantiespelweek Onstwedde viert feest

Algemeen

ONSTWEDDE - De Vakantiespelweek Onstwedde viert dit jaar feest, want het jaarlijkse evenement bestaat zestig jaar.

Na zestig jaar is de Spelweek nog altijd enorm populair in het dorp: reden voor een groot feest! Het thema is dan ook ‘Vakantiespelweek viert Feest!’. Elke dag zal een ander thema uit voorgaande jaren centraal staan. Ruim tweehonderd kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze door zo’n zestig vrijwilligers (vanaf 15 jaar) begeleid worden. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus wordt er geknutseld, gesport en vooral heel veel plezier gemaakt. 

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan doen mee aan de Vakantiespelweek. ,,Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie’’, zegt Hilde Spaans. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. ,,Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek nu weer terugkeren als leiding.’’ De jonge organisatie is volgens hen de kracht van de stichting. ,,Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur om de editie van het komende jaar weer tot een succes te maken. Zo wordt het thema bedacht en brainstormen we over de invulling van de dagen.’’ 

Op maandag staat het circus centraal. De kinderen maken allerlei knutselwerkjes, er zijn spelletjes uitgezet in het dorp en voor de oudste kinderen zal dit in de vorm van een vossenjacht zijn. De dinsdag staat in het teken van sport en spel: in Wedderbergen vinden de verschillende activiteiten, met Duckstad als thema, plaats. Op woensdag gaan de kinderen, leiding en het bestuur een dagje uit naar Drouwenerzand. Op donderdag wordt op het terrein naast de jeugdsoos een Feestival georganiseerd. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de Vakantiespelweek en meedoen aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. Op vrijdag, de laatste dag van de Vakantiespelweek, kunnen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten die aansluiten bij het thema: op de boerderij. De week wordt ’s avonds afgesloten met een feestelijke optocht door het dorp.

De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft haar eigen pagina waarop dagelijks updates te vinden zijn. Zo kan iedereen meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast is de organisatie actief op Instagram en zullen updates ook op www.vakantiespelweek.nl geplaatst worden.