Door de game te spelen kunnen kinderen ontdekken welk beroep bij ze past. (foto: Biblionet Groningen)
Door de game te spelen kunnen kinderen ontdekken welk beroep bij ze past. (foto: Biblionet Groningen)

Kinderboekenweek in regionale bibliotheken

Algemeen

STADSKANAAL/WESTERWOLDE - Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober kunnen kinderen in de Bibliotheken van Westerwolde en Stadskanaal meedoen met de leukste games. 

Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’. Via het spelen van de games komen de deelnemers meer te weten over beroepen en kunnen ze ontdekken wat ze later willen worden. ‘Weet jij wat je wilt worden?’ Het is een vraag die vaak aan kinderen gesteld wordt. Je hoort dan leraar, dokter, brandweerman of YouTuber. Leuke banen, maar er bestaan ook banen die niet zo voor de hand liggen en net zo leuk zijn. Misschien zelfs nog leuker., zoals een badeendjesontwerper, boomchirurg of gelukkoekjesschrijver. 

In de Bibliotheek kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek games spelen en testen welk beroep bij ze past. Of ze kunnen de hoofdrol spelen in hun favoriete boek, waarna er een foto gemaakt wordt met het kind op de cover van zijn of haar favoriete boek. Maar er zijn nog meer games, zoals het Mysteriespel: help de detective en zijn hulpje Luigi om het raadsel van de beroepen op de te lossen. 

Kinderen vanaf groep 5 kunnen de drie games spelen in de Bibliotheek om op een leuke interactieve manier te ontdekken welke beroepen er zijn. Dat kan op woensdag 6 oktober in de bibliotheken in Bellingwolde en Stadskanaal, op donderdag 7 oktober in Blijham, op vrijdag 8 oktober in Vlagtwedde, op woensdag 13 oktober in Ter Apel en op donderdag 14 oktober in Stadskanaal, steeds van 14.00 tot 16.00 uur.