Afbeelding

Diamantweek in Onstwedde

Algemeen

ONSTWEDDE - De Handelsvereniging Onstwedde organiseert van zaterdag 2 tot en met zaterdag 9 juli weer een Diamantweek in het dorp. 

De week wordt op 2 juli afgetrapt met het Diamant Festival van 16.00 tot 22.00 uur. Tijdes het gezellige festival op de Woldbrink is er eten, drinken, live muziek en een playbackshow voor jong en oud. Na een paar jaar afwezigheid is ook de Onstwedder Omloop weer terug op 4 juli. De start is om 19.30 uur aan de Dorpsstraat en er kan gekozen worden uit vier afstanden van 2½, 5, 7½ en 10 kilometer. Voorafgaand is er vanaf 19.00 uur een Kids Omloop over 500 en 1500 meter. De kinderen kunnen zich van 18.00 tot 18.45 uur inschrijven voor Schoenenhuis Drenth. Voor alle deelnemers is er een leuke attentie. 

Fietsdriedaagse
Tijdens de Diamantweek worden weer drie fietstochten georganiseerd. Op dinsdag 5, donderdag 7 en vrijdag 8 juli kunnen liefhebbers deelnemen aan de fietstochten. Voor alle drie tochten is één route uitgezet van circa 30 kilometer. Inschrijven en starten kan tussen 16.00 en 17.30 uur vanaf Snackbar ‘t Wold. Inschrijven kost 5 euro per persoon en daarvoor men alle drie avonden deelnemen. Alle deelnemers krijgen na de laatste avond een leuke attentie.

Braderie
Op woensdag 6 juli is er tussen 13.00 en 21.00 uur weer een gezellige braderie aan de Dorpsstraat, Jabbingelaan en op de Woldbrink. Diverse standhouders proberen hun handelswaar aan de man te brengen en verschillende Onstwedder stichtingen, verenigingen en clubs presenteren zich. Ook oude-ambachtenvereniging Onstwedder Gaarv’n is weer van de partij voor de verkoop van broden, spekdikken en voor de demonstratie van oude ambachten. De organisatie van de jaarmarkt is in handen van evenementenbureau Oost-Groningen.

Solextocht
Handen aan het stuur en de wind door je haren. In optocht op de solex genieten is en blijft een schitterend schouwspel. Het kan tijdens de Solextocht op donderdag 7 juli. Iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden. Er is een mooie route uitgezet in het Westerwolds gebied. Start en finish is bij eetcafé Gerak.  

Bingo voor hulp in huis
Het lijkt ideaal: zelf een avondje naar de bingo, terwijl de hoofdprijs het werk doet in de huishouding. Dit kan vrijdag 8 juli werkelijkheid worden tijdens de bingo in eetcafé ‘t Gerak. Er zijn mooie prijzen te winnen van lokale ondernemers en in de superronde maken de deelnemers kans op de hoofdprijs: een robotstofzuiger. Voor 20 euro kan men 30 keer kans maken op mooie prijzen. Elk volgend setje kaarten kost 15 euro. Daarnaast zijn er superrondes voor 7,50 euro met mooie prijzen. De bingo begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.15 uur.  

Ballonvaart
Wie droomt er niet van om zelf een keer te kunnen vliegen? Met een ballonvaart van Westerwolde Ballooning komt men heel dicht bij dat gevoel. Bezoekers van de Diamantweek hebben de mogelijkheid om zo’n onvergetelijke reis te maken vanaf het evenemententerrein in Onstwedde. Afhankelijk van het aantal deelnemers stijgen meerdere ballonnen op, natuurlijk alleen bij geschikte weersomstandigheden. De ticketprijs is 160 euro.