De gids van Staatsbosbeheer zal onderweg uitleg geven over het gevarieerde bos rond het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)
De gids van Staatsbosbeheer zal onderweg uitleg geven over het gevarieerde bos rond het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)

Seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op maandag 6 en zondag 26 juni een educatieve seizoenswandeling voor het hele gezin vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

Een gids neemt de wandelaars mee voor een wandeling door de boswachterij Gieten-Borger en vertelt onderweg over het ontstaan van de boswachterij, het gevarieerde bos en de vele diersoorten die hier leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten.  Het bos is weer groen als vanouds en de vogels  zijn druk met het voeren van hun jongen.

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken op 22,5 meter hoogte. Ook kunnen de kinderen spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos, bezoekers kunnen even neuzen in het buitencentrum waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien of ze kunnen nagenieten bij Bospaviljoen de Woudstee.

Beide wandelingen starten om 13.30 uur en duren anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug