De pakken kunnen thuis geknipt en schoongemaakt worden voor ze meegenomen worden naar het Pagefestival.
De pakken kunnen thuis geknipt en schoongemaakt worden voor ze meegenomen worden naar het Pagefestival.

Straatatelier Tetra Town op Pagefestival

Algemeen

STADSKANAAL - Tijdens het Pagefestival in Stadskanaal - van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni op de dagcamping bij De Rode Loper in Stadskanaal - is dit jaar ook Tetra Town te zien. 

Tetra Town is een kleurrijk straatatelier waarin van melk-, vla- en vruchtensapverpakkingen iedereen zijn of haar eigen unieke hoed of pet kan maken. ,,De drankdozen, die in ieder huishouden wel gebruikt worden, zijn gemaakt van plastic, een laagje aluminium en voor het grootste gedeelte uit karton. Het is sterk en waterdicht. Tetra Town laat zien wat er allemaal mogelijk is met een beetje fantasie en handigheid. Een prachtig voorbeeld van recycling die iedereen kan uitvoeren’’, aldus Elly Verhoef van het Pagefestival. 

Elke bezoeker die het Tetra-dorp binnengaat kan van deze lege pakken, met hulp van de ambachtelijke hoedenmakers, een prachtig hoofddeksel maken. Ouders mogen hun kinderen helpen een uniek hoofddeksel op maat te fabriceren dat een hele zomer meegaat. ,,Het Tetra-dorp, de werkplaats, is ook gemaakt van lege pakken: de stoelen, krukjes, lampen, kussens en ook de parasol. Iedereen kan zelf de lege pakken inbrengen door ze thuis te bewaren, knippen, schoonmaken en mee te nemen naar het Pagefestival op zondag 19 juni van 13.30 tot 17.30 uur.