Afbeelding

Tweede editie Rode Loper Run op zondag 10 juli

Algemeen

STADSKANAAL – Het Vledderbos in Stadskanaal is op zondag 10 juli het decor voor de tweede editie van de Rode Loper Run. Het sportieve evenement wordt georganiseerd door Christiaan Drenth uit Stadskanaal, in samenwerking met het project Stadskanaal Beweegt van Stichting Welstad en Beachpark Stadskanaal.

,,Na de eerste editie in 2019 hebben we door de coronamaatregelen twee jaar moeten wachten op een nieuwe editie. We hebben vorig jaar wel een virtuele versie gehouden, maar nu kan het gelukkig weer fysiek’’, zegt Drenth. Er is dit jaar plek voor maximaal 200 deelnemers. ,,Dat is inclusief lopers (volwassenen en kinderen), handbikers en deelnemers van Lentis. De inschrijving is afgelopen week geopedn en we hebben al diverse inschrijvingen ontvangen, ook uit andere plaatsen. Zo hebben we een groep handbikers uit Emmen.’’ Om de Kids Run te promoten, worden op meerdere basisscholen in de gemeente clinics gehouden.

Vledderbos
De start en finish is bij Beachpark Stadskanaal, waar deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 of 10 kilometer. ,,De opzet is in principe hetzelfde gebleven.’’ De route voert de lopers naar het Vledderbos, waar ze onder meer een aantal natuurlijke hindernissen tegen zullen komen. ,,Halverwege kunnen ze kiezen of ze voor de lange afstand willen gaan of weer teruggaan naar de startlocatie. De Rode Loper Run is een prestatieloop, want iedereen doet op z’n eigen niveau even hard z’n best. Het gaat dus vooral om het plezier.’’ Onderweg worden de deelnemers bij de verzorgingspost getrakteerd op live muziek. De Kids Run (met afstanden van 400, 800 en 2000 meter) start vanaf 13.00 uur, de handbikers om 13.45 uur en de overige lopers om 14.00 uur.

Deelname bedraagt 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, lopers van 13 jaar en ouder en handbikers betalen 10 euro. Ouders mogen gratis meelopen bij de Kids Run. Belangstellenden kunnen zich tot 9 juli inschrijven via www.trailrunstadskanaal.nl of de Facebook-pagina van de Rode Loper Run.