De oudste deelnemer, de 86-jarige Hilly van der Laan, wordt bij de finish opgewacht met bloemen. (foto: Auniek Klijnstra)

Tom Hendrikse wint jubileumeditie Klap tot Klaploop

Algemeen

STADSKANAAL – Tom Hendrikse heeft de 30e editie van de Klap tot Klaploop op zijn naam geschreven.

De atleet uit Assen liep maandagmiddag op het parcours tussen de Parklaan in Musselkanaal en de Hemendwarsweg in Stadskanaal een tijd van 30 minuten en 16 seconden. Bij de dames ging de winst naar Silke Jonkman in een tijd van 33 minuten en 13 seconden.

Mede door het mooie weer hadden de lopers ook dit jaar niet te klagen over publieke belangstelling. Op veel plekken langs het parcours stonden mensen de deelnemers aan te moedigen. De nummer twee, Luc Velzeboer, kwam 24 seconden later over de finish na 30 minuten en 40 seconden, met vlak achter hem Danny Koppelman, die een tijd van 30 minuten en 46 seconden liet noteren. Bij de dames was de winnares haar tegenstanders ver vooruit. Sterker nog: ze wist ook alle mannelijke deelnemers, die 5 minuten later gestart waren, voor te blijven. Reinie Boven eiste de tweede plek voor zich op met een tijd van 38 minuten en 18 seconden en de nummer drie, Jasmijn Sibma, finishte 40 seconden later als derde in een tijd van 38 minuten en 58 seconden.

Bij de wheelers kwam Arne Hoekstra, bij de vorige editie nog goed voor een tweede plaats, als eerste over de eindstreep na 59 minuten en 43 seconden. Melanie Helweg, die drie jaar geleden nog gedeeld tweede werd, was dit jaar de snelste handbiker in 19 minuten en 16 seconden, op slechts 4 seconden gevolgd door Melanie Zunneberg. Thijn Buigholt pakte de derde plek met een tijd van 22 seconden en 2 seconden. Een speciale vermelding was er voor de oudste deelnemer - de 86-jarige Hilly van der Laan - en de loper die als laatste over de streep kwam, vrachtwagenchauffeur Harry Kiers, die pas sinds januari aan het lopen is geslagen.

In totaal verschenen zo’n 900 deelnemers aan de start, waarvan zo’n 180 wedstrijdlopers. Alle uitslagen – dus ook van de Nordic Walkers, Sportief Wandelaars, handbikers en wheelers – zijn terug te vinden op www.klaptotklaploop.nl.