Yvonne Meijer en Danny Koppelman kwamen als eerste vrouw en man over de finish. (foto: Auniek Klijnstra)
Yvonne Meijer en Danny Koppelman kwamen als eerste vrouw en man over de finish. (foto: Auniek Klijnstra)

Koppelman en Meijer winnen 31e Klap tot Klaploop

Algemeen

STADSKANAAL – Danny Koppelman heeft de 31e editie van de Klap tot Klaploop op zijn naam geschreven. 

De atleet liep maandagmiddag op het parcours tussen de Parklaan in Musselkanaal en het Stadshart in Stadskanaal een tijd van 30 minuten en 19 seconden. Bij de dames ging de winst naar Yvonne Meijer in een tijd van 38 minuten en 10 seconden. 

Mede door het mooie weer hadden de lopers ook dit jaar niet te klagen over publieke belangstelling. Op veel plekken langs het parcours stonden mensen de deelnemers aan te moedigen. Bovendien hadden de lopers op het parcours langs het kanaal de wind in de rug, waardoor er hard gelopen werd. Koppelman, die vorig jaar nog als derde over de finish kwam in Stadskanaal, liep dit keer al snel weg bij zijn concurrenten en won dan ook met een grote voorsprong op de overige lopers. De nummer twee, Geart Jorritsma, kwam precies een minuut later over de finish na 31 minuten en 19 seconden, met op enige afstand achter hem Fabian ten Kate, die een tijd van 31 minuten en 33 seconden liet noteren. Bij de dames was het verschil tussen de nummers 1 en 2 minder groot. Toch kwam Meijer wel solo over de finish. Jasmijn Sibma, vorig jaar nog derde, eiste dit jaar de tweede plek voor zich op met een tijd van 38 minuten en 33 seconden en de nummer drie, Reinie Boven (vorig jaar nog tweede), finishte een minuut later in een tijd van 39 minuten en 33 seconden.

Alle uitslagen – dus ook van de Nordic Walkers, Sportief Wandelaars, handbikers en wheelers – zijn terug te vinden op www.klaptotklaploop.nl.