Afbeelding

PvdA Borger-Odoorn wil voortzetting voorzieningenwijzer

Algemeen

EXLOO - De PvdA-fractie in de gemeente Borger-Odoorn krijgt verontruste berichten van bezorgde inwoners over het mogelijk stoppen van de voorzieningenwijzer per 1 oktober. 

De fractie deelt deze zorgen. De PvdA vindt het in deze voor de inwoners financieel onzekere tijden belangrijk dat voorzieningen bereikbaar en toegankelijk blijven. De voorzieningenwijzer is een middel dat aangeboden wordt door Welzijnsgroep Andes en de woningcorporaties en helpt inwoners om inzicht te krijgen op welke kosten ze kunnen besparen. Het is daarmee een laagdrempelig middel om te zorgen dat iedereen ook krijgt waar hij of zij recht op heeft en het maakt voorzieningen toegankelijk. 

Daarom stelt raadslid Yannick Olij schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij verzoekt het college om voortzetting van de voorzieningenwijzer. Mocht de subsidie niet voortgezet worden, dan wil de PvdA-fractie weten hoe het college dan de voorzieningen toegankelijk en bereikbaar wil houden voor de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn.