Afbeelding

PvdA Borger-Odoorn: zorgen over voorrang verhuur seniorenwoningen

Algemeen

EXLOO - De woningmarkt is in grote delen van het land (over)verhit geraakt, zo ook in de gemeente Borger-Odoorn.

Dat geldt voor de markt van de koopwoningen, maar ook de sociale huur kent steeds langere wachtlijsten. De gevolgen worden daarmee dan ook steeds meer voelbaar. Op 11 april heeft de Partij van de Arbeid (PvdA) vragen aan het college van de gemeente Borger-Odoorn gesteld over het reserveren van seniorenwoningen voor statushouders. 

Statushouders
Naast het huisvesten van de reguliere doelgroepen, zoals senioren, starters en gezinnen, kent de gemeente ook verplichtingen rondom specifieke doelgroepen, zoals statushouders. Onlangs kreeg de PvdA een casus voorgelegd waarbij een seniorenwoning is gereserveerd voor statushouders. De kans is hierbij groot dat er geen seniore statushouders gehuisvest worden, maar jongere statushouders. De PvdA wil niet tornen aan de doelstellingen om statushouders te huisvesten, die doelstelling staat voor de PvdA niet ter discussie.

De PvdA stelt wel vragen bij het beschikbaar stellen van schaarse seniorenwoningen, die qua voorzieningen toegerust zijn op de doelgroep ouderen, aan andere doelgroepen dan ouderen. Fractiewoordvoerder Henk Zwiep geeft aan dat hij het vooral van belang vindt dat inwoners van de gemeente die ouder worden ook de mogelijkheid wordt geboden om in de gemeente te kunnen blijven wonen als ze tot de doelgroep van de senioren behoren.