Arjen Heidekamp schiet vanaf de penaltystip overtuigend de 0-2 binnen.

Westerwolde overtuigend langs FC Ter Apel ‘96

Sport

TER APEL - Westerwolde heeft de goede vorm van de afgelopen weken op een prima manier doorgetrokken in de uitwedstrijd bij buurman FC Ter Apel ‘96. Op de 0-2 overwinning viel weinig af te dingen.

In het begin van de wedstrijd was de thuisploeg optisch de bovenliggende partij. Tal van kleine plaagstootjes werden uitgedeeld, maar tot serieuze kansen leidde dit aanvankelijk niet. Toch moest er in de 28e minuut een prima redding van doelman Rudie Bergman aan te pas komen om Westerwolde voor een achterstand te behoeden. Maar ook de gasten doken in deze fase sporadisch op voor het doel van goalie Kyan Bodde van FC Ter Apel ’96. Zo moest hij in de 33e minuut handelend optreden bij een kans voor middenvelder Merill Wakker. Toch kwamen de mannen van trainer Richard Streuding op slag van rust op voorsprong: een slippertje van de laatste man van Ter Apel zorgde ervoor dat René van der Laan in de 43e minuut alleen op de keeper kon afgaan. Hij schoof de bal links langs de keeper in de verre hoek: 0-1.

In het tweede bedrijf een oppermachtig Westerwolde. De ene na de ander aanval rolde richting het doel van de Ter Apelers en er vielen meerdere grote en kleinere kansen te noteren. De hard werkende gelegenheidsspits Ben Ophof – Sander van Hoorn is herstellende van corona – kreeg een aantal opgelegde kansen, maar kwam niet verder dan een schot op de binnenkant van de paal. Ook Arjen Heidekamp en René van der Laan kregen scoringskansen, maar verder dan een schot in het zijnet en ongecontroleerd hoog over kwamen zij niet. Tot in de 83e minuut in het strafschopgebied een pittige overtreding werd gemaakt op de mee opgekomen captain Rudolf Riks. Arbiter Stroetman kon niets anders beslissen dan een strafschop toe te kennen, die op overtuigende wijze werd binnengeschoten door Arjen Heidekamp: 0-2. In het restant van de wedstrijd drong FC Ter Apel ’96 nog flink aan, maar verder dan een serie hoekschoppen kwam de ploeg van trainer Koen Feijen niet.

Westerwolde staat halverwege de competitie op de vierde plaats met 22 punten en 12 wedstrijden. Op zondag 27 maart komt HOC op bezoek en iedereen wil wat rechtzetten tegen de ploeg uit Odoorn/Exloo. Begin november werd in Odoorn met 6-3 verloren, maar als de lijn van de laatste wedstrijden kan worden doorgetrokken moet het mogelijk zijn deze return met een positief resultaat af te sluiten.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Rik te Velde (75e min. Thorben Hulsman) – Rudolf Riks (C) – Elroy v.d. West – Arjen Heidekamp – Lars van Ravenhorst – Merill Wakker (85e min. Martin Boer) – René v.d. Laan – Ben Ophof (78e min. Julian Smid) – Joan Solano (77e min. Merijn te Velde)

Scheidsrechter: dhr. W.L. Stroetman