René Becker (50) werkt aan terugkeer in de eerste selectie van SC Stadskanaal.
René Becker (50) werkt aan terugkeer in de eerste selectie van SC Stadskanaal.

René Becker (50) wil terug in eerste selectie SC Stadskanaal

Sport

STADSKANAAL - René Becker wil op 50-jarige leeftijd zijn rentree maken in de eerste selectie van SC Stadskanaal, de voetbalclub die uitkomt in de zondag 2e klasse. 

René Becker maakte eerder deel uit van de hoofdmacht van SC Stadskanaal toen de die nog in de eerste klasse speelde. Nu gaat hij voor nóg een seizoen voetbal op hoog niveau onder leiding van de nieuwe oefenmeester Marcel de Groot.

,,De afgelopen jaren ben ik blijven voetballen en heb diverse sporten gedaan om fit te blijven. De laatste maanden heb ik maximaal aan m’n fitheid gewerkt om weer deel uit te kunnen maken van de selectie. Een erg leuke groep spelers waarin ervaren spelers en nieuwkomers gelijke kansen krijgen. Na mijn vakantie zal ik na goed overleg aansluiten’, aldus een enthousiaste René.

Op de vraag hoe René z’n sportieve ambities denkt te combineren met zijn huidige baan en zangcarrière reageert hij nuchter: ,,De huidige spelersgroep heeft tegenwoordig ook een overschot aan afleidingen. Ik zal mij voor de volle honderd procent inzetten en alles geven in het belang van het team.’’