De ploeg van trainer Richard Streuding liep donderdagavond vooral achter de feiten aan tegen SVV '04. (foto: Bé Eelsing)
De ploeg van trainer Richard Streuding liep donderdagavond vooral achter de feiten aan tegen SVV '04. (foto: Bé Eelsing)

Westerwolde niet opgewassen tegen gretig SVV ‘04

Sport

VLAGTWEDDE - Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Koops uit Siddeburen liet SVV ’04 blijken met welke bedoeling de ploeg naar Vlagtwedde was gekomen: de drie punten mee terug naar Schoonebeek. 

En dat heeft Westerwolde geweten: de hele wedstrijd was het veldoverwicht van de ploeg van trainer Roeland Kwint overweldigend. Alleen in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Westerwolde enigszins onder de druk vandaan en scoorde op slag van rust dan ook prompt de gelijkmaker. De ommekeer in de wedstrijd was een overtreding in de 64e minuut van Westerwolde-doelman Rudie Bergman, waardoor SVV ’04 via een penalty op voorsprong kwam. Hierna was het pleit beslecht en liepen de gasten uit naar een klinkende 1-4 overwinning.

Westerwolde liep dus van meet af aan achter de feiten aan en het was al direct duidelijk dat een succesvol vervolg van de prima wedstrijd in en tegen Musselkanaal erg lastig zou worden. Te meer toen Sander Kocks al in de 4e minuut vanuit een scrimmage de 0-1 liet aantekenen. SVV ’04 bleef de druk op de defensie opvoeren, maar een aantal prima reddingen van doelman Bergman voorkwam een grotere achterstand. Langzamerhand voetbalde Westerwolde zich enigszins onder de druk vandaan en in de 42e minuut viel dan ook vanuit het niets de gelijkmaker. Met een prima dieptepass wist Lars van Ravenhorst rechterspits René van der Laan te bereiken, die uit een bijna onmogelijke hoek de goalie met een droge knal het nakijken gaf en alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen liet noteren: 1-1.

In het tweede bedrijf wist Westerwolde aanvankelijk goed stand te houden. Ook de vele corners brachten de Schoonebekers geen succes, totdat Rudie Bergman in de 64e minuut verhaal ging halen bij een op hem doorgelopen speler van SVV ’04. Na gering contact ging hij maar al te graag liggen en kon arbiter Koops niets anders besluiten dan een strafschop te geven en Bergman op een gele kaart te trakteren. Rick Piek wist met dit buitenkansje wel raad en schoot de bal onberispelijk binnen. Hierdoor knakte er iets in het moreel van de rood-witten en vier minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid: Bart Moes was de maker van de 1-3. Westerwolde stelde hier nagenoeg niets tegenover en ook de vele wissels zorgden niet voor de gewenste ommekeer. Dat Colin Schuurhuis in de 84e minuut ook nog voor de 1-4 zorgde, was min of meer voor de statistiek. Maar tegelijkertijd gaf deze treffer wel extra glans aan de verdiende overwinning van de Drenten.

Door deze overwinning passeert SVV ’04 Westerwolde en FC Ter Apel ’96 op de ranglijst. Westerwolde daarentegen zakt een plek en staat met 15 punten uit negen wedstrijden nu zesde. Veel tijd om uit te huilen hebben de mannen van Streuding niet, want zondagmiddag staat alweer een thuiswedstrijd op het programma tegen SC Erica. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes (70e min. Thorben Hulsman) – Lars van Ravenhorst – Rudolf Riks (C) – Frank Riks (80e min. Elroy v.d. West) – Rik te Velde (70e min. Arjen Heidekamp) – Merijn te Velde (57e min. Julian Smid) – Merill Wakker – René v.d. Laan (80e min. Ben Ophof) – Sander van Hoorn – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. H. Koops
Amusementswaarde: 6
Toeschouwers: 75