Afbeelding

Twee koren bij Zingend naar de Zondag

Algemeen

STADSKANAAL - Het seizoen van Zingend naar de Zondag wordt op zaterdag 20 april vervolgd in de Poststraatkerk in Stadskanaal. 

Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal en Vocal Spirit zullen dit keer hun medewerking verlenen. Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal is in 1938 opgericht en heeft sindsdien het streven om door middel van zang het Evangelie van Christus uit te dragen. ‘Laat ons de Heer lof zingen’ is de grootste opdracht van het koor. VocalSpirit is eind 2016 mede opgericht door Margriet Brouwer en Martin Mans en bestaat uit gedreven zangers en zangeressen die allen een passie voor zingen hebben en gevoel weten te brengen in een lied. Inmiddels heeft Mans het stokje overgedragen aan de huidige dirigent Ronald IJmker. 

Natuurlijk is er veel ruimte voor samenzang en liederen uit diverse liedbundels waaronder Johannes de Heer, Opwekking en Liedboek van de Kerken, onder begeleiding van van Harold Kooij of Ronald IJmker. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends. Zingend naar de Zondag, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19.00 uur (samenzang vanaf 18.45 uur) en is vrij toegankelijk.