Afbeelding

Zingend naar Pasen in Poststraatkerk

Algemeen

STADSKANAAL - Het seizoen van Zingend naar de Zondag wordt op zaterdag 23 maart vervolgd in de Poststraatkerk in Stadskanaal. 

Tijdens deze editie van Zingend naar Pasen verlenen organist Ronald Knol en panfluitist Willem Jan Tinke hun medewerking. Ronald is op 8-jarige leeftijd begonnen met het bespelen van een traporgel. Vanwege zijn grote improvisatievermogen was hij geen geschikte persoon om orgelles te volgen. Vanaf 1983 is hij vaste organist in de Gereformeerde kerken van onder meer Nijensleek, Dwingeloo en Steenwijk en begeleidt Knol veel zangdiensten in de wijde omtrek van Dwingeloo. Ook heeft hij meerdere malen meegewerkt aan cd-opnames van koren. Het maken van muziek is voor hem bijna net zo belangrijk als eten en drinken. Vanaf 1 januari 2016 is Knol benoemd als tweede organist bij Zingend naar de Zondag. 

Deze avond staan de liederen in het teken van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends. Zingend naar Pasen, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19.00 uur (samenzang vanaf 18.45 uur) en is vrij toegankelijk.