Afbeelding

Mannenkoor Albatros bij Zingend naar de Zondag

Algemeen

STADSKANAAL - Het seizoen van Zingend naar de Zondag wordt op zaterdag 18 november vervolgd in de Poststraatkerk in Stadskanaal. 

Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros onder leiding van Bouko Tiggelaar zal medewerking verlenen aan deze zangavond. Albatros, voortgekomen uit de gelijknamige sigarenfabriek, werd opgericht op 17 september 1932. De initiatiefnemers konden niet bevroeden dat het fabriekskoor van toen zou uitgroeien tot een mannenkoor met zangers uit de wijde regio dat inmiddels tot de nationale top mag worden gerekend. Bij veel liederen worden de solo’s gezongen door eigen koorsolisten en incidenteel door gastsolisten. Dirigent Bouko Tiggelaar studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twents Conservatorium in Enschede en het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. Hij is als organist verbonden aan de kerken van de protestantse gemeenten van Zeerijp en Winschoten. 

Natuurlijk is er ook veel ruimte voor samenzang en liederen uit diverse liedbundels waaronder Johannes de Heer, Opwekking, Liedboek van de Kerken. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends. Zingend naar de Zondag, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19.00 uur (samenzang vanaf 18.45 uur) en is vrij toegankelijk.