Afbeelding

Urker Mannenkwartet bij Zingend naar de Zondag

Algemeen

STADSKANAAL - Het seizoen van Zingend naar de Zondag wordt op zaterdag 20 januari vervolgd in de Poststraatkerk in Stadskanaal. 

Het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats zal zijn medewerking verlenen aan deze zangavond. Het eiland Urk staat al decennia lang bekend om zijn unieke koorzang en vele koren. Tijdens talloze concerten tot ver over de landsgrenzen zongen Urkers hun liederen tot eer en glorie van God, de Schepper van hemel en aarde en dat doen zij tot op de dag van vandaag nog steeds. Het Urker Mannenkwartet is in 2010 opgericht. Het benaderen van Gerwin van der Plaats uit Kampen als dirigent en begeleider bleek een schot in de roos. Niet alleen door zijn enthousiaste manier van repeteren, maar vooral door zijn humor en muzikaliteit wordt elk optreden een waar feest. Het primaire doel van het kwartet is het zingen tot eer van God. Op dit moment zijn er een drietal reservemannen die, indien nodig, kunnen invallen.

Natuurlijk is er veel ruimte voor samenzang en liederen uit diverse liedbundels waaronder Johannes de Heer, Opwekking en Liedboek van de Kerken, alles onder begeleiding van Gerwin van der Plaats. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends. Zingend naar de Zondag, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18.45 uur) en is vrij toegankelijk.