Afbeelding

Drugs aangetroffen bij controles in Musselkanaal en Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal heeft woensdag samen met de politie verschillende locaties in Musselkanaal en Stadskanaal gecontroleerd om ondermijning te bestrijden. 

De onaangekondigde controle vond plaats bij een autobedrijf in Musselkanaal waar opslagboxen zijn gevestigd, garageboxen en een locatie waar kamerverhuur plaatsvindt. In de opslag- en garageboxen zijn geen bijzonderheden aangetroffen. In een kamer in Stadskanaal is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De drugs zijn meegenomen door de politie en zal worden getest. Alle aangetroffen verdovende middelen en spullen zijn door de politie in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. 

Positief was dat de meeste gecontroleerde locaties aan de eisen voldeden. Bij de controle werd door een groot aantal eigenaren en/of gebruikers medewerking verleend aan de controle. Een aantal gebruikers kon niet ter plaatse komen of werd niet bereikt. Deze panden zijn alsnog geopend met hulp van een slotenmaker. Toezichthouders van de gemeente zijn bevoegd om elk bedrijfspand te betreden zonder toestemming van de gebruiker van het pand. De panden zijn na de controle voorzien van nieuwe sloten. 

Inwoners kunnen helpen met het bestrijden van ondermijning door alert te zijn en vermoedens te melden. Als mensen een onderbuikgevoel bij een bepaalde zaak, persoon of aanvraag hebben waarbij ze het idee hebben dat er iets niet klopt, dan kan dit gemeld worden bij de politie via 0900 8844 (in noodgevallen 112) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).