Anna en Tonnie Nienhuis zijn dankbaar dat ze samen hun 60e trouwdag hebben kunnen vieren. (foto: André Dümmer)
Anna en Tonnie Nienhuis zijn dankbaar dat ze samen hun 60e trouwdag hebben kunnen vieren. (foto: André Dümmer)

Tonnie en Anna Nienhuis vieren diamanten huwelijk

Algemeen

TER APELKANAAL- Tonnie Nienhuis en Anna Meendering uit Ter Apelkanaal hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 86-jarige Tonnis wordt geboren in Stadskanaal, de één jaar jongere Anna ziet het levenslicht in Lauderbeetse. De twee leren elkaar in 1961 kennen tijdens een muziekconcours in Hotel Boschhuis in Ter Apel. Ze raken aan de praat en na afloop brengt Tonnie Anna naar huis. De vonk is overgeslagen en na drie jaar verkering trouwen ze op 10 januari 1964 in het gemeentehuis in Sellingen. 

Tonnie heeft gedurende zijn werkzame leven diverse banen gehad. Zo heeft hij gewerkt bij meubelfabrieken in Musselkanaal en Nieuw-Buinen, bij Philips Stadskanaal, Stiekema en in de bouw bij Simon Benus in Stadskanaal. ,,Mijn vader is al op zijn 45e afgekeurd.’’ Anna brengt haar jeugd door op de boerderij waar ze nu weer woont en helpt flink mee in het bedrijf. Samen krijgen ze drie kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Na hun huwelijk koopt het kersverse echtpaar een woning in Stadskanaal, maar een paar jaar later verhuizen ze naar het ouderlijk huis van Anna, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. 

Omdat Tonnie al op jonge leeftijd moet stoppen met werken, richt hij zich helemaal op het houden van vogels. Dat doet hij graag, totdat hij de papegaaienziekte krijgt en acuut moet stoppen met zijn hobby. Hij verlegt zijn interesse naar de bloemen en houdt zich intensief bezig met het kweken van fuchsia’s. Tegenwoordig is hij nog graag bezig in de tuin. Samen zijn ze er vroeger ook vaak op uit getrokken, onder meer samen op vakantie naar Spanje. Anna heeft in het verleden veel kleding gemaakt en gebreid. Vanwege gezondheidsredenen, waardoor ze aan bed is gekluisterd, lukt dat helaas niet meer. ,,Toch heeft ze heel erg naar deze dag uitgekeken, het is toch een mooie mijlpaal.’’ 

Het huwelijksjubileum is vanwege Anna’s gezondheid in kleine kring gevierd. Het echtpaar heeft woensdagmiddag bezoek gehad van burgemeester Jaap Velema, die het paar namens de gemeente Westerwolde heeft gefeliciteerd.