Elzo en Bina Drenth uit Alteveer zijn dankbaar dat ze hun 60e trouwdag hebben mogen vieren. (foto: André Dümmer)
Elzo en Bina Drenth uit Alteveer zijn dankbaar dat ze hun 60e trouwdag hebben mogen vieren. (foto: André Dümmer)

Elzo en Bina Drenth vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

ALTEVEER - Elzo Drenth en Bina Mulder uit Alteveer hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 82-jarige Elzo en zijn één jaar jongere vrouw komen beiden ter wereld in Nieuwe Pekela, waar ze elkaar dan ook voor het eerst tegen het lijf lopen. Als ze 17 en 15 zijn, krijgen de twee verkering en vier jaar later trouwen ze op 3 januari 1964 in het gemeentehuis in hun geboortedorp. Daar gaan ze in het huis van Bina’s ouders wonen, die naar Kiel-Windeweer vertrekken om daar een café te gaan runnen. 

Elzo werkt eerst bij garage Bakker in Veendam, maar gaat later aan de slag bij aardappelzetmeelfabriek Avebe. Eerst komt hij op kantoor in de fabriek in Alteveer en later in Ter Apelkanaal. Bina begint haar werkzame leven bij wijnfabriek Veldhuyzen Van Zanten in WInschoten, maar komt daarna ook terecht bij Avebe. Ze werkt op kantoor in de vestigingen Alteveer, Pekela, Veendam en Foxhol. En nog steeds speelt de fabriek een belangrijke rol in hun leven, want als ze verhuizen naar Alteveer nemen ze hun intrek in het voormalige kantoor van Avebe aan de Beumeesweg, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. ,,We redden ons nog prima samen en hopelijk blijft dat nog lang zo. We willen hier nog lang niet weg.’’ 

Samen krijgt het echtpaar twee dochters en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen. De twee zijn geen stilzitters. Elzo heeft lang gevoetbald bij Pekelder Boys en Alteveer en mag nu nog graag vissen. Daarnaast heeft hij in het verleden bestuurlijke functies gehad bij Plaatselijk Belang Alteveer en de Rabobank. Bina heeft zich verdienstelijk gemaakt voor gymnastiekvereniging Voorwaarts in het dorp en houdt van volksdansen en bloemschikken. Ook speelt ze nog maandelijks bingo in De Drijscheer. 

Het huwelijksjubileum is gevierd met een etentje met familie en kennissen in De Drijscheer. Het echtpaar heeft op hun trouwdag ook bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.