Afbeelding

Westerwolde gaat met kansloos verlies winterstop in

Algemeen

VLAGTWEDDE - Hoewel het er bij de rust nog niet naar uitzag, kreeg Westerwolde zondagmiddag in eigen huis een zure 1-4 nederlaag tegen gemeentegenoot ASVB uit Blijham te verwerken.

De ploeg van trainers Richard Streuding en Merill Wakker was geen schim van de ploeg die de voorbije weken prima overwinningen behaalde op Noordster en Gieten. Hierdoor  konden de ‘Witte Muizen’ in de tweede helft de overwinning op vrij simpele wijze uitbouwen. Zo eindigde de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Vlagtwedders in een behoorlijke deceptie en blijft het team voorlopig steken op 10 punten uit elf wedstrijden, waardoor de zorgen wat betreft de aansluiting met de middenmoot alleen maar groter zijn geworden.

Net als in de voorgaande thuiswedstrijden begon Westerwolde weer voortvarend aan het duel. Na vijf minuten was het dan ook al raak voor de thuisploeg. René van der Laan werd op prima manier de diepte ingestuurd door broer Kevin en alleen voor de doelman wist hij wel raad met deze kans en schoof de bal beheerst in de lange hoek: 1-0, alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. Omdat ASVB hierna meer aandrong en Westerwolde steeds slordiger speelde, kwamen de gasten in de 39e minuut op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld, een dieptepass op de op snelheid liggende Sjoerd van der Ziel, gevolgd door een prima breed gelegde bal op Jesper Bruins en de 1-1 kon op het scorebord worden ingevuld.

In de tweede helft een beter, maar bij vlagen toch ook onzorgvuldig spelend ASVB. Uit alles bleek dat de dadendrang van de gasten wel dusdanig groot was dat de drie punten meegenomen moesten worden naar Blijham. Een voorschot daarop werd in de 50e minuut genomen. Schlemielig balverlies van de kant van Westerwolde zorgde er voor dat Sjoerd van der Ziel ongehinderd richting doelman Bas Boonman kon opstomen en hem geen schijn van kans gaf bij zijn afronding: 1-2. In de 65e minuut was het andermaal raak voor de ploeg van trainer Dirick Jan van Strien. Na een aantal kapbewegingen was het voor Mark Hoving mogelijk de bal van dichtbij hard in het dak van het doel te schieten: 1-3. Westerwolde was dicht bij de aansluitingstreffer toen René van der Laan, die in dit deel van de wedstrijd goed aan banden werd gelegd, met een harde pegel de lat teisterde. Maar in de 72e minuut was het definitief over en uit voor de roodwitten. Net als een week geleden opnieuw een misverstand tussen een verdediger en doelman Boonman stelde Bruins in staat om zijn tweede van de middag te laten noteren: 1-4. Het enige wapenfeit dat Westerwolde hier nog tegenover kon stellen was een prima uitgespeelde aanval in de 87e minuut die door Frank Riks in vrije positie niet tot doelpunt kon worden omgezet.

Waar nog met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen, moet worden geconstateerd dat wanneer Westerwolde niet haar beproefde spel kan spelen het erg lastig wordt een zo optimaal mogelijk resultaat te realiseren. Gelet op het feit dat Westerwolde momenteel behoorlijk wat meer wedstrijden heeft gespeeld dan de directe concurrenten, zal het de tweede competitiehelft aanpoten worden om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Met nog vijftien wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, te beginnen op zondag 21 januari thuis tegen EHS ’85.

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Frank Riks – Rudolf Riks – Tex van Kalmthout – Elroy v/d West (78e min. Ben Ophof)  – Bart Nieland – Julian Smid – Kevin v/d Laan (85 min. Joran Luijten) – Sander van Hoorn – René v/d Laan – Milan Kater (62e min. Wilco Huls)

Scheidsrechter: dhr. T. Alberts