Afbeelding

Westerwolde pakt eerste competitiepunt tegen Peize

Algemeen

VLAGTWEDDE - In een wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar verdiende wist Westerwolde zondagmiddag haar eerste punt in de stand op de ranglijst bij te schrijven. Thuis op sportpark De Barlage in Vlagtwedde werd tegen het gedegradeerde Peize een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. 

Nadat voorafgaand aan de wedstrijd op passende manier aandacht aan de Week van de Scheidsrechter werd besteed, ontspon zich vanaf minuut één een boeiend duel met links en rechts wat kleine kansen voor beide ploegen. Al in de tweede minuut had de eerste treffer op het scorebord genoteerd kunnen worden, maar René van der Laan zag vrij voor doelman Lennart Renkema van Peize zijn inzet in de lange hoek aan het doel voorbij gaan. Ook Peize kreeg een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar onzorgvuldige afronding en een paar reddingen van de jeugdige Bas Boonman in het doel van Westerwolde waren de reden dat er voorlopig niet gescoord werd. Boonman kreeg pas vijf minuten voor de wedstrijd te horen dat hij de geblesseerd afgehaakte keeper Marco Wichers in het doel moest vervangen. En dat deed hij over 90 minuten gezien prima. Maar een geplaatst schot in de 40e minuut kon hij niet voldoende pareren, waarna de van de paal teruggekomen bal door de toegesnelde Ivar Cats op simpele manier middels een intikker tot doelpunt kon worden gepromoveerd: 0-1. Westerwolde, intussen met Sander van Hoorn voor de geblesseerd uitgevallen laatste man Rik te Velde in de gelederen, liet in de resterende vijf minuten zien zich nog niet gewonnen te willen geven en streed voor elke meter om weer langszij te komen. Dat lukte echter niet in dit deel van de wedstrijd, waardoor scheidsrechter Koops beide teams met een kleine voorsprong voor de gasten naar de kleedkamer stuurde. 

Ook in de tweede helft een optisch iets sterker Peize, maar de Vlagtwedders toonden aan het publiek op een goed resultaat te willen trakteren. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het dan ook raak voor de thuisploeg. Uit een afgemeten vrije trap van Kevin v/d Laan was het de prima spelende nieuweling Bart Nieland die met een bekeken kopbal doelman Renkema het nakijken gaf: 1-1. Zoals vaker bij een dergelijk scoreverloop werd het laatste half uur zienderogen grimmiger. Scheidsrechter Koops moest dan ook alle zeilen bijzetten om het duel in goede banen te leiden, maar door onder meer zes gele kaarten te tonen bleef de wedstrijd tot het eind beheersbaar en tegelijkertijd spannend. Kleine kansen werden niet meer benut en derhalve kende het eerste competitietreffen tussen beide opponenten dan ook in een terechte 1-1 eindstand. 

Westerwolde is ook doorgedrongen tot de eerste knockoutronde van het KNVB-bekertoernooi. Over drie weken is het Groningse Helpman de tegenstander op sportpark De Barlage, maar eerst wacht de mannen van trainers Richard Streuding en Merill Wakker zondag de uitwedstrijd in Nieuw-Weerdinge, waar het op de laatste plaats staande Titan haar opwachting zal maken. Ook deze wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Joran Luijten – Tex van Kalmthout – Rik te Velde (30e min. Sander van Hoorn) – Rudolf Riks – Elroy v/d West – Julian Smid (80e min. Milan Kater) – Kevin v/d Laan – Bart Nieland – René v/d Laan – Frank Riks (70e min. Ben Ophof) 

Scheidsrechter: dhr. R. Koops uit Siddeburen
Aantal toeschouwers: 125
Amusementswaarde: 7,5