Afbeelding

Westerwolde verliest met duidelijke cijfers van Titan

Algemeen

NIEUW-WEERDINGE - In een wedstrijd waar Westerwolde al vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliep, kreeg de formatie van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker een ruime nederlaag tegen Titan te verwerken. Dat de ploeg uit Nieuw-Weerdinge uiteindelijk een 4-1 overwinning behaalde, betekende dat de thuisploeg de laatste plaats overdroeg aan de Vlagtwedders. 

Mede door het ontbreken van vijf potentiële basisspelers kwam Westerwolde er niet aan te pas tegen een over de gehele wedstrijd gezien sterkere tegenstander. En hoewel Westerwolde de 1-0 achterstand bij rust in eerste instantie nog wist weg te poetsen, maakten de in het donkerblauw gestoken bezoekers geen recht op een overwinning. Sterker nog, het feit dat Titan deze middag minimaal zeven keer de lat of paal raakte, geeft des te meer aan dat de ploeg van trainer Goeree de bovenliggende partij was. 

Vanaf acquit liet Titan zien wat de bedoeling was; het in eigen huis houden van de punten. Dit leidde na een halve minuut spelen tot de eerste corner voor de thuisploeg. Scheidsrechter Hindriks liet bij het nemen van de corner blijken prima op de hoogte te zijn van de spelregels. Nadat de bal vanuit de hoekschop tegen de paal kwam en zonder aangeraakt te zijn door een andere speler weer bij de hoekschopnemer terug kwam, floot hij af en gaf hij Westerwolde een indirecte vrije trap. Maar omdat de gasten vanuit deze vrije trap de bal direct weer verloren, was het spits Harm Jan Moesker die door de bal prima af te schermen vanuit de draai doelman Bas Boonman voor de eerste keer het nakijken gaf: 1-0. Westerwolde probeerde met man en macht de vroege achterstand ongedaan te maken, maar aanvallend was er te weinig ondersteuning voor de voorwaartsen om echt gevaarlijk te worden. De grootste kansen waren en bleven er voor Titan. Trainer Streuding probeerde na een geveinsde blessure van doelman Boonman zijn manschappen de nodige instructies te geven hoe de tegenstander verder te bestrijden, maar tot resultaat leidde dit voorlopig niet. Wel had René van der Laan in de 44e minuut nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar oog in oog met doelman Remon Poede van Titan wist hij dit keer het net niet te vinden. 

Scheidsrechter Hindriks, die gezien over de gehele wedstrijd soms ietwat te lankmoedig floot, maar geen gele of rode kaarten nodig had, stuurde beide teams dan ook met de kleinst mogelijke voorsprong voor Titan naar de kleedkamers. Na tien minuten in de tweede helft viel toch de gelijkmaker van Westerwolde. Een te zacht teruggespeelde bal werd door René vab der Laan onderschept en het was voor hem dan ook een koud kunstje zijn eerste competitietreffer van dit seizoen binnen te schuiven: 1-1. Lang kon de in grote getale meegereisde aanhang van Westerwolde niet van deze gelijke stand genieten, want vijf minuten later kwam Titan opnieuw op voorsprong. Het was Dennis Faber die met een aantal knappe kapbewegingen de verdedigers van Westerwolde het bos in stuurde, waarna hij beheerst raak schoot: 2-1. En toen het in de 75e minuut 3-1 werd, was de wedstrijd over en uit. Het was invaller Patrick Luiten die met een fraaie kopbal de wedstrijd in het slot gooide. Voor Westerwolde het moment om drie jonge invallers binnen de lijnen te brengen, maar ook dit had niet het gewenste resultaat. Sterker nog, in de slotfase wist Roy Super de uiteindelijke stand te bepalen; een breed gelegde bal had hij voor open doel voor het intikken: 4-1. Gelukkig wist de jeugdige Boonman met een aantal prima reddingen in de slotfase te voorkomen dat de nederlaag nog groter zou uitvallen. En na negentig minuten voetballen op een mooi complex in Nieuw-Weerdinge was het duidelijk: Titan doet voorlopig de laatste plaats op de ranglijst over aan Westerwolde. 

De conclusie kan zijn dat Westerwolde - als kleine vereniging wat betreft de senioren - in deze 3e klasse gebaat is bij een zo volledig mogelijke selectie. Maar soms gaan werk en studie boven het voetballen en is de leiding van het team genoodzaakt terug te vallen op grote groep junioren waarover de vereniging wel beschikt. Maar deze spelers hebben de tijd nodig te wennen aan het niveau van de klasse waarop de Vlagtwedders momenteel acteren. En dat vergt tijd en geduld. Zondag zijn er nieuwe kansen en nieuwe prijzen. Op sportpark De Barlage in Vlagtwedde wacht dan om 14.00 uur het op de dertiende plaats staande Engelbert.  

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Joran Luijten – Tex van Kalmthout – Rik te Velde – Rudolf Riks (85e min. Brian Buls) – Elroy v.d. West (80e min. Kjell Luijten) – Wilco Huls – Kevin v.d. Laan – Sander van Hoorn – René v.d. Laan (70e min. Lars te Bokkel) – Frank Riks 

Scheidsrechter: dhr. R.S.D.J. Hindriks uit Assen
Aantal toeschouwers: 130
Amusementswaarde: 7