Afbeelding

Reünie voor (oud-)inwoners Buinerveen en Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Het dorp Nieuw-Buinen viert dit jaar het 200-jarig bestaan en dat wordt in de eerste week van juni gevierd met een feestweek. 

Op zaterdag 3 juni wordt van 14.00 tot 17.00 uur een reünie georganiseerd voor alle (oud-)inwoners van Buinerveen en Nieuw-Buinen. In de feesttent aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen is er uitgebreid de gelegenheid om samen met andere bezoekers herinneringen op te halen en bij te praten met elkaar. Ook worden er oude foto’s en films getoond. De aanmelding voor de reünie is al een tijdje geopend. Enkele honderden personen uit binnen- en buitenland hebben zich ondertussen al aangemeld via de website www.200jaarnieuw-buinen.nl. ,,Onder de aanmelders zijn mensen van ver boven de 90, maar ook jonge mensen die eerder in Nieuw-Buinen of Buinerveen hebben gewoond of op school hebben gezeten’’, zegt Peter Zwiers namens de reüniecommissie.

Deelname aan de reünie is kosteloos, consumpties zijn voor eigen rekening. Aansluitend is er de mogelijkheid om een diner te nuttigen in het dorpshuis van Nieuw-Buinen. ,,Hieraan zijn wel kosten verbonden.’’ Via de website kunnen mensen zich hiervoor opgeven. ,,We hopen op veel bezoekers.’’ Gelijktijdig is er ook een oldtimershow op het nabijgelegen terrein. Bezoekers kunnen daar naast het ophalen van herinneringen met (oud-)dorpsgenoten vele oude auto’s, trekkers en motoren bewonderen.