Catrien en Jaap Snip zijn na 60 jaar huwelijk nog elke dag blij met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Catrien en Jaap Snip zijn na 60 jaar huwelijk nog elke dag blij met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Jaap en Catrien Snip vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

TER APEL - De 81-jarige Jaap Snip en zijn even oude vrouw Catrien Haisma uit Ter Apel hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Jaap is geboren in Groningen, Catrien komt ter wereld in Zuidlaren. Daar leren ze elkaar in 1958 op de Zuidlaardermarkt kennen en na een kleine 5 jaar trouwen de twee op 29 maart 1963. In hun verkeringstijd volgt Jaap een opleiding bij de marechaussee die hij met goed gevolg aflegt en een dag na de huwelijksvoltrekking verhuist het kersverse echtpaar naar Zevenaar, waar hij aan het werk kan. ,,Dat heb ik vijf jaar gedaan en toen heb ik ontslag genomen, omdat ik graag bij de politie wilde. Ik kon een baan krijgen op het bureau in Vlaardingen, dus toen zijn we daar naartoe gegaan’’, vertelt Jaap. Vijf jaar later komt het stel in Ter Apel terecht, waar Jaap aan de slag gaat als wachtcommandant op het plaatselijke politiebureau. Daar blijft hij werken tot 1997 en na twee jaar Stadskanaal gaat Jaap met pensioen. Catrien werkt tot haar huwelijk op de psychiatrische afdeling van Dennenoord als therapieleidster en neemt daarna de zorg voor de kinderen op zich. 

De twee krijgen samen twee kinderen en inmiddels zijn er ook vier kleinkinderen. Na eerst aan de Badoever te hebben gewoond, zijn Jaap en Catrien nu helemaal op hun plek in hun woning aan de Oude Weg. ,,Een prachtig plekje! Hopelijk mogen we daar nog heel wat jaartjes samen van genieten.’’ Catrien heeft enkele jaren geleden een beroerte gehad, waardoor ze fysiek wat ongemak heeft gehad. ,,Maar in het koppie zit alles nog helemaal goed.’’ De twee vermaken zich dan ook nog prima. ,,We sporten allebei en mogen graag fietsen, maar dan wel bij mooi weer’’, zegt Jaap lachend. 

Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Jaap Velema, die het paar namens de gemeente Westerwolde heeft gefeliciteerd. Het jubileum wordt gevierd met familie en kennissen. ,,Zaterdag gaan we met z’n allen uit eten hier in het dorp.’’