Het jubilerende echtpaar Janny en Arie Groenendaal bij de Diamant van Onstwedde. (foto: André Dümmer)
Het jubilerende echtpaar Janny en Arie Groenendaal bij de Diamant van Onstwedde. (foto: André Dümmer)

Arie en Janny Groenendaal vieren diamanten huwelijk

Algemeen

ONSTWEDDE - De 86-jarige Arie Groenendaal en zijn 81-jarige vrouw Janny Sonneveld uit Onstwedde hebben dinsdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Arie is geboren in Muiden, Janny komt ter wereld in Maasland (onder de rook van Rotterdam). Later verhuist Janny met haar ouders naar Muiderberg, waar de twee elkaar tegen het lijf lopen. Ze trouwen op 6 december 1962. Na hun huwelijk gaat het kersverse stel in Maasland, waar ze samen een SRV-wagen en winkel runnen. Na vijftien jaar gooien ze het echter over een hele andere boeg en verhuizen Arie en Janny naar Onstwedde, waar ze samen een boerderij gaan runnen met koeien en kalveren. Vijf jaar geleden heeft het echtpaar de boerderij over gedaan aan hun kleinzoon. ,,Maar ik ga nog regelmatig even een kijkje nemen op de boerderij’’, zegt Arie. 

De twee krijgen samen vier kinderen en inmiddels zijn er ook twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. De twee wonen inmiddels alweer enkele jaren met veel plezier aan de Hardingstraat, waar ze alles nog zelf in en om het huis doen. ,,En dat komt goed uit, want we zijn geen stilzitters. We mogen ook graag samen erop uit gaan of lekker fietsen en we doen ook nog steeds vrijwilligerswerk voor het plaatselijke blad De Schakel.’’ Al vinden Arie en Janny het vooral fijn dat ze nog beiden gezond zijn en het samen nog steeds leuk hebben. ,,En zo’n mijlpaal als 60 jaar getrouwd zijn is ook niet iedereen gegeven, dus daar zijn we wel dankbaar voor.’’ 

Het jubileum wordt in familiekring gevierd. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook zijn er felicitaties gekomen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.