Janny en Wiard Zuurman uit Vlagtwedde zijn blij dat ze samen hun 60e trouwdag kunnen vieren. (foto: Auniek Klijnstra)
Janny en Wiard Zuurman uit Vlagtwedde zijn blij dat ze samen hun 60e trouwdag kunnen vieren. (foto: Auniek Klijnstra)

Wiard en Janny Zuurman vieren diamanten huwelijk

Algemeen

VLAGTWEDDE - De 81-jarige Wiard Zuurman en zijn 79-jarige vrouw Janny Tempel uit Vlagtwedde hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Wiard is geboren in Vlagtwedde, Janny komt ter wereld in het ziekenhuis in Winschoten, maar groeit op in Veelerveen. Ze leren elkaar kennen op De Barlage in Vlagtwedde en na 2,5 jaar verkering trouwen de twee op 29 maart 1963 in het gemeentehuis in Bellingwolde.

Na hun huwelijk verhuist het kersverse echtpaar naar Ellersinghuizen, waar ze twee jaar in het voorhuis van een boerderij wonen. Daarna vertrekken ze naar Nieuwe Pekela, waar Wiard emplooi vindt bij schildersbedrijf Wieske. Later gaat hij ook als schilder aan de slag bij bedrijven in Veendam en Stadskanaal, tot hij op zijn 59e wordt afgekeurd. Janny werkt tot haar huwelijk als verpleegkundige en verzorgende in het Sint Lucasziekenhuis in Winschoten en later, als de kinderen groter zijn, draait ze nachtdiensten in de Clockstede in Nieuwe Pekela. 

De twee krijgen samen drie kinderen en inmiddels zijn er ook zeven kleinkinderen en vier bonuskleinkinderen. ,,En rond juni, juli verwachten we twee achterkleinkinderen. We vinden het mooi dat we dat mee mogen maken’’’, zegt Janny. Na 37 jaar in Nieuwe Pekela te hebben gewoond, zijn ze twintig jaar geleden weer teruggekeerd naar Vlagtwedde en wonen ze met veel plezier aan de Boermarke. Daar vermaken de twee zich nog prima. ,,Mijn man leest veel en werkt met de computer, zelf mag ik graag spelletjes op de computer. Daarnaast heeft Wiard veel geschilderd en mocht ik zelf graag breien, borduren en handwerken.’’ Ook rijden ze nog met enige regelmaat naar hun dochter in Dalfsen. 

Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Jaap Velema, die het paar namens de gemeente Westerwolde heeft gefeliciteerd. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd. ,,We hebben het al gevierd met familie en vrienden bij ons thuis, maar zaterdag doen we het nog eens dunnetjes over met het gezin.’’