Oorlogsvoertuigen zijn op 15 april te bezichtigen in Gasselte.
Oorlogsvoertuigen zijn op 15 april te bezichtigen in Gasselte. (Eigen foto)

Wandeling en bezichtiging voertuigen 1940-1945 in Gasselte

Algemeen

GASSELTE - De werkgroep Gasselte 40-45 zal net als vorig jaar op zaterdag 15 april een wandeling langs enkele belangrijke punten uit de Tweede Wereldoorlog organiseren in en om Gasselte . 

Het is mogelijk om vanaf 13.00 uur ieder kwartier in groepjes van maximaal tien personen te vertrekken vanaf dorpshuis De Trefkoel. De 4,5 kilometer lange wandeling gaat langs het Oorlogsgraf, Kamp Dobbendal, het voormalige woonhuis van de Joodse juf Saartje Frank en de pastorie/het Witte Kerkje. 

Tijdens de wandeling zal op diverse plaatsen door een lid van de werkgroep uitleg worden gegeven, waarmee de totale wandeling circa twee uur duurt. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Opgave voor de wandeling kan per mail tot uiterlijk 8 april via info@gasselte4045.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer, het aantal deelnemende personen en het gewenste tijdstip van vertrek: dit is ieder kwartier tussen 13.00 uur en 15.00 uur mogelijk. 

 Verder zullen op zaterdag 15 april van 13.00 uur tot 17.00 uur op het parkeerterrein bij het Witte Kerkje (en ook op enkele andere plekken in het dorp) enkele historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opgesteld staan. Deze voertuigen zijn voor alle belangstellenden deze middag vrij te bezichtigen (dus ook zonder deelname aan de wandeling). Het Witte Kerkje is deze middag voor iedereen geopend voor een drankje of versnapering.