De heren van Bökkers staan garant voor een mooi rock 'n roll-feestje. (eigen foto)
De heren van Bökkers staan garant voor een mooi rock 'n roll-feestje. (eigen foto)

Bökkers en Drukwerk komen naar Pagefestival

Algemeen

STADSKANAAL - Rasechte Achterhoekers en Amsterdammers. Dat gaat prima samen op het hoofdpodium van het Pagefestival met optredens van Bökkers en Drukwerk. Beide bands komen op vrijdag 16 juni naar Stadskanaal.

Hendrik Jan Bökkers meets Harrie Slinger. De organisatie van het Pagefestival heeft voor de vrijdag twee absolute Nederlandse topacts geboekt. Voor het Drukwerk van Harrie Slinger is het een terugkeer naar het Pagefestival. De band trok enkele jaren geleden enorm veel publiek, terwijl Slinger toen nog herstellende was van een ernstige longontsteking. Nu hoopt hij topfit op de planken te staan om er een nog groter feest van te maken. Het begon als een geintje: Harrie’s zoon Bram speelde in een bandje en vroeg pa naar de partituren van zijn in de jaren ‘80 mateloos populaire band Drukwerk. Harrie antwoordde grappig bedoeld dat zoonlief die alleen kon krijgen als pa mocht zingen. Het geintje eindigde in de opnamestudio, waar de jonge honden met de oude baas het album Tegen Beter Weten In opnamen vol nieuw werk en meebrulklassiekers als ‘Je loog tegen mij; , ‘Marianneke’ en ‘Ik verveel me zo’. De songs van toen blijken aan kracht niks te hebben ingeboet. En daar kan Harrie nog elk optreden ongelooflijk van genieten.

Bökkers
Bier, testosteron en Onbesoesde Rock ’n Roll. Het zijn de ingrediënten waarmee Bökkers deze zomer vele tentfeesten, discotheken en festivals verovert. ,,Podiumbouwers: knap d’r moar een paar extra spiekers in want de planken zult as vanolds weer van het podium krullen!’’, luidt de boodschap. Bökkers staat garant voor volle festivalweides, uitpuilende feesttenten en uitverkochte zalen. Dat hebben ze op de Zwarte Cross, Bevrijdingsfeest Assen, Alle Remmen Los, Dauwpop, Boerenrock Drouwenermond en Dicky Woodstock al geweten. En ze staan zelfs al in het linkerrijtje van de Top2000 met ‘Iederene hef een reden’.  

Druiprek en Skroetbalg
De bands Druiprek en Skroetbalg maken de line-up voor de vrijdag compleet. Druiprek is een rave-formatie die - geïnspireerd door techno, acid, nineties-house en analoge synthesizers - een mooi feestje gaat bouwen op het festivalterrein. Bier, auto’s, vechten, je moeder en natuurlijk hun geliefde provincie: Skroetbalg bezingt in het Drents-Nedersaksisch alles wat het leven de moeite waard maakt.

De kaartverkoop voor de vrijdag is inmiddels gestart. Kaarten kosten in de voorverkoop 21 euro (inclusief servicekosten) via www.pagefestival.nl. Aan de kassa kosten de kaarten 25 euro. Ook op zaterdag en zondag is er veel te beleven op het Pagefestival. Zoals gebruikelijk is op die dagen de toegang gratis.