Celliste Anastasia Feruleva. (foto: Hans van der Woerd)
Celliste Anastasia Feruleva. (foto: Hans van der Woerd)

Klassiek trio bij Klassiek in ’t Veen

Algemeen

VALTHERMOND - Frank van den Brink (klarinet), Anastasia Feruleva (cello) en Frank van de Laar (piano) geven op zaterdag 18 februari een concert bij Klassiek in ‘t Veen.

Op het podium in de Rian de Waal-zaal van concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond spelen ze in verschillende samenstellingen werken van Schubert, Beethoven, Schumann en Glinka. Het klarinettrio van Beethoven is voor zo’n trio geschreven, terwijl de overige composities bewerkingen zijn. De beroemde Arpeggione Sonate van Schubert wordt op cello gespeeld, maar is bedoeld voor de arpeggione, een instrument dat al snel in de vergetelheid is geraakt. De 3 romances van Schumann, oorspronkelijk voor hobo, worden ook veel op klarinet gespeeld. Het trio van Glinka, oorspronkelijk voor hobo en fagot, wordt tijdens dit concert gespeeld in een prachtige bewerking voor klarinet en cello. Overigens was het normaal in die tijd dat muziek gespeeld werd op beschikbare instrumenten. 

Frank van den Brink is soloklarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest en maakt deel uit van het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam bij George Pieterson en Den Haag bij Sjef Douwes. Beide studies voltooide hij met onderscheiding. Hij begon zijn carrière als soloklarinettist van het Noord Nederlands Orkest. Anastasia Feruleva speelt cello vanaf haar vijfde jaar. Haar uitzonderlijke talent werd snel ontdekt en bracht haar al vroeg naar concertpodia over de hele wereld. Ze studeerde summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde tevens onderwijs in Berlijn, Lübeck en Madrid. Pianist Frank van de Laar is in brede kring bekend als solist en kamermusicus. Hij studeerde in Amsterdam en Hannover en maakte inmiddels meer dan 25 albums, met toonaangevende interpretaties van Mendelssohn, Schubert en Escher. Hij is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle. Hij concerteerde in bijna alle landen van Europa, en ook in Amerika en Azië, waarbij hij verscheidene prijzen won.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via 06-21683348, info@klassiekintveen.nl of www.klassiekintveen.nl.