Jeanette van Schaik. (eigen foto)
Jeanette van Schaik. (eigen foto)

Kerstconcerten bij Klassiek in ‘t Veen

Algemeen

VALTHERMOND – Stichting Klassiek in ’t Veen organiseert op zondag 19 en 26 december twee feestelijke kerstconcerten in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond met operadiva’s Jeannette van Schaik en Marion van den Akker, wiens stemmen samen geweldig klinken. Dat hebben ze afgelopen zomer bewezen in de zeer succesvolle Wadopera in Friesland.

De jonge Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik maakte haar debuut bij De Nationale Opera als 1e Madrigalist in Puccini’s Manon Lescaut. Daarna volgden diverse rollen en vorig seizoen maakte ze haar debuut in de NTR ZaterdagMatinee en als Violetta in Verdi’s La Traviata in Frankrijk. Op haar debuutalbum ‘Elysium’ staan liederen van Respighi, Korngold en Strauss. Jeannette heeft het Bayreuth Stipendium ontvangen van het Wagnergenootschap Nederland. 

Dit kerstconcert zingt Jeannette samen met de Nederlandse alt/mezzo Marion van den Akker, die haar sporen heeft verdiend in de klassieke zang- en operawereld. Naast concerten coacht zij 22 jonge zangers. Op het programma staan veel duetten en aria’s uit onder anderen Madame Butterfly, Norma en La Gioconda, maar ook het Ave Maria van Verdi en Gounod. De Engelse pianist Peter Lockwood, sinds 1993 verbonden aan De Nationale Opera, neemt de begeleidende rol voor zijn rekening. Hij werkt aan de ontwikkeling en training van jonge zangers en is vocaal en muzikaal consultant bij de Kiri Te Kanawa Foundation.

Beiden concerten beginnen om 15.00 uur. Het concert van 19 december is uitverkocht. Kaarten kosten €25,-, voor begunstigers €20,-. Ze zijn te bestellen via info@klassiekintveen.nl of www.klassiekintveen.nl/contact/kaarten-bestellen.