Wethouders Mellies (links) en Hofstra (met groene trui) speelden ook een potje mee. (foto: Auniek Klijnstra)
Wethouders Mellies (links) en Hofstra (met groene trui) speelden ook een potje mee. (foto: Auniek Klijnstra)

Gerrit Bruggink ergert zich het minst

Algemeen

STADSKANAAL - Na drie jaar was het zaterdag weer lekker in buurtcentrum Maarsstee in Stadskanaal, waar voor de negende keer het Open Knoalster kampioenschap Mens-Erger-Je-Niet werd gehouden. 

Ondanks enkele afmeldingen waren er toch 24 deelnemers die een gooi naar de titel wilden doen en de beker wilden overnemen van Gerrit van Zand. Hij was natuurlijk ook van de partij om zijn titel te verdedigen. Ondanks alle ergernissen – de zessen wilden soms niet rollen of dezelfde kleur pionnen werden er vaak afgegooid – was het gezellig. Onder de deelnemers waren ook oud-winnaars en twee wethouders. Egbert Hofstra deed al voor de vierde keer mee, voor Jur Mellies was het zijn eerste deelname. De eerste ronde duurde even, maar na anderhalf uur was het laatste speelbord klaar. ,,Als iedereen elkaar er steeds afgooit, dan kom je nooit in je huis aan’’, zegt scheidsrechter Reina Kiewiet. 

De tweede en derde ronde gingen wel wat sneller, zodat er tegen 16.30 uur met de finale kon worden begonnen. De vier finalisten waren Marchinus Mooibroek, Gerrit Bruggink, Kristin Kiewiet en Sanne Rosing. Hoewel Sanne en Kristin beiden al een keer de beker mee naar huis mochten nemen, waren het ditmaal de heren die beter in het spel waren. De winst ging uiteindelijk naar Gerrit Bruggink. Hij mocht de wisselbeker én een VVV-bon mee naar huis nemen. Ook de andere finalisten kregen een VVV-bon. ,,Gerrit verdiende het ook wel om een keer te winnen. Hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat het spel jaren geleden naar Stadskanaal kwam. In De Krim wordt het kampioenschap namelijk al 26 jaar gehouden. En omdat zijn broer Rald de borden heeft (gemaakt) is het lenen van de borden niet zo moeilijk.’’

Het kampioenschap vindt ook volgend jaar weer plaats op zaterdag 27 januari 2024.