De Sint was dit weekend druk aan het werk in zijn werkkamer in Villa de Beuk. (foto: André Dümmer)
De Sint was dit weekend druk aan het werk in zijn werkkamer in Villa de Beuk. (foto: André Dümmer)

Goedheiligman logeert in Villa de Beuk

Algemeen

STADSKANAAL - Sinterklaas is weer in het land en hij heeft tot zijn verjaardag op 5 december een druk schema om alle cadeautjes op tijd bij de kinderen te krijgen. 

Om tussen de bedrijven door toch een beetje op krachten te komen, hebben de Sint en zijn Pieten afgelopen weekend gelogeerd in Villa de Beuk in Stadskanaal. ,,Omdat dat vorig jaar goed bevallen was, hebben ze wederom gevraagd of ze hier konden overnachten. En natuurlijk was dat geen probleem’’, zegt eigenaar Jan van der Werff. Uiteraard hebben ze er niet alleen gelogeerd, maar is het gezelschap ook hard aan de slag gegaan: cadeautjes uitzoeken en inpakken, pepernoten bakken en ook Sinterklaas was druk aan het werk in zijn werkkamer.  

Om ook de jonge inwoners van Stadskanaal en omgeving de mogelijkheid te geven eens mee te kijken, en eventueel zelf mee te helpen, was het logeerhuis vrijdag en zondag geopend voor kinderen. ,,Vrijdag hebben we van vier scholen - De Baldakijn, De Maarsborg, Het Mozaïek en de Meester Neuteboom - in totaal zo’n 200 kinderen mogen verwelkomen. En zondag waren er nog eens zo’n 300 bezoekers. Het was dus een hartstikke mooi en gezellig weekend!’’ 

Nu de Sint en zijn Pieten weer vertrokken zijn, maakt Villa de Beuk zich langzaam op voor de kerstperiode. Op zaterdag 10 en zondag 11 december zal er vanaf 15.00 uur een kerstmarkt worden gehouden bij het monumentale pand. Ook zal de kerststal, die jaarlijks veel bekijks trekt, weer worden opgebouwd.