De Sint en zijn Pieten hebben zich afgelopen weekend prima vermaakt in Villa de Beuk in Stadskanaal. (foto: André Dümmer)
De Sint en zijn Pieten hebben zich afgelopen weekend prima vermaakt in Villa de Beuk in Stadskanaal. (foto: André Dümmer)

Sint en zijn Pieten logeren in Villa de Beuk

Algemeen

STADSKANAAL - Sinterklaas is weer in het land en hij heeft tot zijn verjaardag op 5 december een druk schema om alle cadeautjes op tijd bij de kinderen te krijgen. 

Om tussen de bedrijven door toch een beetje op krachten te kunnen nemen, hebben de Sint en zijn Pieten afgelopen weekend gelogeerd in Villa de Beuk in Stadskanaal. ,,Vorig jaar waren de Pieten in Stadskanaal op zoek naar een overnachtingsplek voor Sint en hen zelf en die vonden ze bij ons’’, zegt eigenaar Jan van der Werff. Dat is goed bevallen en daarom hebben ze afgelopen weekend wederom enkele nachten gelogeerd in de Bed & Breakfast van Villa de Beuk. ,,Ze waren onze allereerste gasten en het waren echt supergezellige dagen. Op vrijdag hebben we bezoek gehad van meerdere scholen en zondag kwamen vele kinderen samen met hun ouders een kijkje nemen in de villa.’’ 

Uiteraard zijn ze niet alleen komen logeren, ze zijn ook hard aan de slag gegaan: cadeautjes uitzoeken en inpakken, pepernoten bakken en ook Sinterklaas is hard aan het werk geweest in zijn werkkamer. ,,Om kinderen te laten zien wat er zoal gebeurt tijdens zo’n weekend, hebben we vrijdag en zondag de mogelijkheid geboden om mee te kijken met de Pieten. En natuurlijk mochten ze ook meehelpen met het inpakken van cadeautjes en het klaar zetten, zodat straks alle cadeautjes op het goede adres worden afgeleverd.’’ Ook de deur van de werkkamer van Sinterklaas stond deze dagen open.’’