Op het slagveld werd met veel wapengekletter en kanongebulder gestreden door de ridders. (foto: Auniek Klijnstra)
Op het slagveld werd met veel wapengekletter en kanongebulder gestreden door de ridders. (foto: Auniek Klijnstra)

Ter Apel viert goede dingen van het leven in Middeleeuwse sferen

Algemeen

TER APEL – Wie afgelopen weekend het Klooster Ter Apel bezocht, waande zich een paar eeuwen terug in de tijd. Stichting Middeleeuws Ter Apel organiseerde daar het jaarlijks terugkerende evenement Middeleeuws Ter Apel op het terrein van het klooster. 

Dat veel mensen het feest graag wilden meevieren bleek wel uit de bezoekersaantallen: naar schatting 6500 mensen kwamen op het evenement af. ,,Het was een geweldig weekend! Op zaterdag hadden we vooral veel mensen met interesse in de geschiedenis en op zondag waren er opvallend veel gezinnen met kinderen. Vooral de proefgleuven die in het kader van het archeologieproject van het klooster zijn gegraven hadden daarbij de volle aandacht, zowel van de kinderen als de ouders’’, zegt voorzitter Gerda Toussain van Stichting Middeleeuws Ter Apel. ,,Ook de traditionele Kids Battle, waarbij de ridders zich direct na de strijd op het slagveld nog eens door de kinderen in de pan laten hakken, kan altijd op veel belangstelling rekenen. 

Dit jaar was het thema ‘Geneugten en Genot’. Het thema stond in het teken van de goede dingen van het leven: feest op de markt, vertier, muziek en vooral lekker eten. Toussain is blij dat het evenement weer georganiseerd kon worden na twee jaar stil zitten. ,,Daardoor heb je sommige mensen drie jaar niet gezien en het was eigenlijk één grote reünie. Het was zo fijn om iedereen weer te zien. En ook onder de bezoekers merkte je dat gevoel dat het eindelijk weer mocht. Iedereen was zo positief en natuurlijk zat alles ook mee qua omstandigheden. We zijn dus enorm tevreden!’’ 

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 zal de volgende editie van Middeleeuws Ter Apel plaatsvinden.